Uzman erbaşlara ilişkin düzenlemeden sağlık sebebiyle ayrılanlar yararlanmayacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Haziran 2010 16:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Bilindiği üzere Meclis Genel Kurulunda uzman erbaşlara ilişkin bir madde kabul edilmiştir. Söz konusu madde; "Yaş sınırı nedeniyle Silahlı Kuvvetlerden ayrılacak olanlardan istekliler, merkezi yönetim bütçe kanunlarında yer alan sınırlamalara tabi olmaksızın, Milli Savunma Bakanlığı, MSB ANT Başkanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dahil) kadrolarında emekli aylığına hak kazandıkları tarihe kadar Devlet memuru olarak istihdam edilirler." hükmünü içermeketdir.

Ayrıca geçici maddede "Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce yaş sınırı nedeniyle Silahlı Kuvvetlerden ayrılan ve emeklilik aylığına hak kazanamamış olan uzman erbaşlar, üç ay içerisinde Milli Savunma Bakanlığına müracaat etmeleri halinde, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununun bu Kanunun 26 ncı maddesiyle değiştirilen 5 inci maddesi hükmünden yararlandırılırlar." hükmü yer almaktadır.

Her iki düzenlemede yaş sınırı nedeniyle uzman erbaşlıktan ayrılanları kapsamaktadır. Dolaysıyla sağlık veya başka bir nedenden dolayı uzman erbaşlıktan ayrılanlar söz konusu düzenlemeden yararlanamayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber