MEB, sanata ve spora yöneldi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2010 14:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2010-2011 eğitim öğretim yılında güzel sanatlar ve spor liselerine ağırlık verecek.

Bakanlık, 2010-2011 öğretim yılında, eğitim öğretime başlamak üzere 4 lisede spor alanı, 1 lisede ise müzik ve resim alanlarının açılmasına karar verdi.

Bakanlık, Adıyaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Sinop Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Karaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'ne 30 öğrenci, Ağrı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'ne 3 şubeli 90 öğrenci kapasiteli spor alanı açacak.

Ayrıca MEB, Karaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'ne 30 öğrenci kapasiteli resim ve müzik şubesi açılmasını istedi. Bakanlık, açılacak olan bu yeni alanlara yetenek sınavı sonucu öğrenci alımı yapacak.

MEB, BANDO TAKIMLARININ KURULMASINI TEŞVİK EDECEK

Ayrıca, milli bayram ve törenlerde düzen ve kutlama coşkusu sağlayan bando takımlarının sayılarının artırılmasını sağlayacak olan Bakanlık, her okulda bando ekiplerinin kurulmasını teşvik edecek.

Bakanlık, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları arasında geniş katılımlı, sportif, sosyal ve kültürel etkinlik ve yarışmalar ile izcilik faaliyetleri düzenlenerek, bu alanların gelişmesi ve yaygınlaşmasını sağlayacak.

Sportif etkinliklere katılımın artması için mevcut spor salonlarında yenileme ve iyileştirme çalışmaları yapacak olan Bakanlık, spor salonu olmayan okulların ise eksikliğini gidererek, mevcut salonların ortak kullanımını teşvik edecek.

Sportif etkinliklere katılımın artması için mevcut spor salonlarında yenileme ve iyileştirme çalışmaları yapacak olan Bakanlık, spor salonu olmayan okulların ise eksikliğini gidererek, mevcut salonların ortak kullanımını sağlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber