Çiçek: Yeni TCK, AİHM'deki davalar kaybedildiği için ortaya çıktı

Haber Giriş : 01 Mart 2005 00:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Yeni TCK'nın, polisin elini kolunu bağlayacağı yönündeki eleştirilere verdiği cevap ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun kendisine verdiği karşılığın hatırlatılması üzerine, 1 Nisan'dan geçerli olmak üzere Ceza Hukuku ile ilgili bir düzenleme yaptıklarını belirterek, bu düzenlemelerin suçun işlenmesinden sonraki süreci içerdiğini ifade etti.

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Suç işlendikten sonraki kısmın, kolluk kuvvetlerinin ve polisin sorumluluğuna girdiğini anlatan Çiçek, devletin kurumları arasında bir çekişme olamayacağını vurguladı. İçişleri Bakanı Aksu ile 30 yıllık arkadaş olduklarını söyleyen Çiçek, "Hepimizin gayreti devleti en iyi şekilde çalıştırmaktır. Yargının da, emniyetin de görevi Türkiye'de huzuru ve barışı sağlamaktır. 1 Nisan'dan itibaren uygulanacak yasaların öncelikleri, felsefesi farklıdır. Bu yasaları elbirliğiyle uygulamaya koyuyoruz. Yargıya ve devletin ilgili birimlerine düşen sorumluluklar var" şeklinde konuştu.

Yeni dönemde delilden sanığa gidilerek yargılama yapılacağını anlatan Çiçek, adil yargılama ilkesine daha fazla titizlik göstermeleri gerektiğini, aksi halde davaların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gittiğini ve Türkiye'nin tazminat ödemek zorunda kaldığını ifade etti. Güvenlik teşkilatlarının, geriye dönük çok iyi sınav vermiş teşkilatlar olduğunu vurgulayan Çiçek, şimdi daha fazla gayret gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber