YÖK yine seçimlere uymadı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Temmuz 2010 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara ve Giresun üniversitelerinde rektör adaylarını belirleyen YÖK Genel Kurulu, üniversitelerde yapılan seçimlerde yüksek oy alan öğretim üyelerinde yine ?sıralama değişikliği? yaptı. Giresun'da en yüksek oyu alarak seçimlerde birinci ve ikinci olan 2 aday listeye giremedi

BAHAR ATAKAN Ankara

Genel Kurul, dün Marmara, Erzincan ve Giresun üniversitelerine rektör adaylarını belirlemek için toplandı. Giresun Üniversitesi'nde yapılan seçimlerde de mevcut Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar 31 oyla birinci olurken Prof. Dr. Mustafa Türkmen 29 oyla ikinci, Prof. Dr. Aygün Attar ise 21 oyla 3'üncü olmuştu.

YÖK, üçüncü olan Azeri asıllı Attar'ı ilk sıraya alırken, 4 oy alan ve seçimde 4. olan Prof. Ayhan Bölük'ü ikinci, 2 oy alarak 5. olan Prof. Yılmaz Can'ı üçüncü sırada Köşk'e gönderdi. En yüksek oyu alan iki isim Bahar ve Türkmen listeye giremedi.

Marmara Üniversitesi'nde yapılan rektör adaylığı belirleme seçiminde 482 oyla Prof. Necla Pur birinci olurken, 394 oyla Prof. Dr. Mehmet Akalın ikinci, 302 oyla Prof. Zafer Gül de üçüncü olmuştu. YÖK, 3'üncü olan Gül'ü ilk sıraya alırken, Pur'a ikinci, Akalın'a da üçüncü sırada yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber