İstanbul Polisine, 2,5 saat kapkaç mesaisi

Haber Giriş : 01 Mart 2005 06:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da patlayan kapkaç olaylarına karşı polis fazla mesai yapacak. Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, saat 18:00'de paydos eden tüm personeline 2.5 saat sokaklarda kapkaçla mücadele talimatı verdi

iSTANBUL'U cehenneme çeviren kapkaç ve hırsızlık olaylarına karşı Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bir ?kapkaç zirvesi' toplayacağını açıklamasının ardından İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da harekete geçti. Özellikle akşam saat 18.00'den sonra iş dağılımlarında kapkaç olaylarının sıklıkla yaşandığını belirten Cerrah, İstanbullular'ı canından bezdiren bu sorunu çözmek için tüm personeline, saat 18:00 ile 20:30 arasında sokaklarda kapkaçla mücadele için çalışma talimatı verdi.

Sokak sokak gezecekler

Bu emir doğrultusunda saat 18:00'de paydos ederek evine giden masa başındaki görevli polis memurları, saat 20:30'a kadar kendi bölgelerine yakın sokak ve caddeleri dolaşarak kapkaççı avına çıkacak. Özellikle kapkaçın sıkça yaşandığı alışveriş merkezleri ile tenha sokaklarda konuşlanacak polis memurları, 2.5 saat boyunca fazla mesai yapacak.

Kapkaççı profili çıkarıldı

İstanbul'da kapkaçın profilini de çıkaran Emniyet, bu olayların en çok saat 15:00 - 22:00 saatleri arasında gerçekleştiğini belirledi. Kapkaç yaşanan semtlerin başında ise Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy, Beyoğlu, Büyükçekmece, Ümraniye ve Üsküdar geliyor. Kapkaç yapanların yüzde 70'i 18-30 yaş grubunda. Ancak çocukların sayısı da her geçen gün artıyor. Kapkaççıların hedefinde ise çoğunlukla kadınlar bulunuyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber