CHP İzmir İl Başkanı'na: Ya istifa et, ya yönetim düşsün

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Temmuz 2010 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun için il kurultay delegelerinin ardından il yönetim kurulu üyeleri de düğmeye bastı. 21 yönetim kurulu üyesinden 14'ünün istifasını hazırladığı, yönetim kurulu toplantısında Bulgun'u istifaya davet edecekleri belirtildi.

CHP kurultayı öncesi, il başkanları toplantısında Kılıçdaroğlu lehine desteğini açıklamayan CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun için en büyük darbe Genel Sekreter Önder Sav'a yakınlığı ile bilinen yönetim kurulu üyelerinden geldi. Bulgun yönetiminin yetkisiz kılınması için imza toplayan muhalif il delegelerinden sonra yönetim kurulu üyeleri de harekete geçti. 21 kişilik İl Yönetim Kurulu'nda yönetimi düşürmek için gerekli 11 istifa sayısının aşıldığı belirtildi. İl Yönetim Kurulu üyeleri, yarın saat 18.00'de CHP İzmir İl Başkanlığı binasında yapılacak İl Yönetim Kurulu Toplantısı'nda, aldıkları kararı gerekçeleri ile Bulgun'a aktaracak ve Bulgun istifaya çağrılacak.

Öte yandan Ankara dönüşü Ekrem Bulgun ile görüşme yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da ?Genel Merkez seni desteklemiyor, istifa etmen en doğrusu' dediği öne sürüldü. İl delegelerinin baskısı, il yönetim kurulu üyelerinin dayatması ile koltuğu iyice sallanan İl Başkanı Ekrem Bulgun'un, perşembe günü Ankara'da Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmeden sonra nihai kararını vereceği belirtildi. Gelişmeleri değerlendiren CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun, yönetim kurulunun istifa etmesinin kendisini etkilemeyeceğini söyledi. Bulgun, şöyle dedi:

?Tüzük gereği ortada yanlışlık var. Yönetim Kurulu'ndan 11 isim istifa ederse yönetim düşer, başkana bir şey olmaz. Sorun ben miyim? Yönetim mi anlamadım. Beni düşürmek istiyorlarsa iki yol var. Ya ben istifa edeceğim ya imza toplayacaklar. Şu anda istifa düşüncem yok. Genel başkanla görüşeceğim. Bana kin kusanlar var. Bu tür iddiaları onlar ortaya atıyorlar. Kılıçdaroğlu ile görüşene kadar istifa etmeyeceğim. Genel Merkez'den verilecek her karara da saygı duyacağım.?

Öte yandan ismini vermek istemeyen il yöneticisi, 21 yönetim kurulu üyesinden 14'ünün istifa dilekçesine ulaştıklarını ve yarın il yönetim kurulu toplantısında bu gidişata nokta koyacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber