En çok büyüyen sendika Sağlık-Sen

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Temmuz 2010 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur sendikalarının üye sayıları resmi gazetede yayımlandı. Üç büyük memur konfederasyonu içinde Memur-Sen büyürken, Kamu-Sen ve KESK küçüldü. Sendikalar arasında en büyük üye artışını Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen gerçekletirdi.

ANKARA ? Çalışma Bakanlığı, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu gereği her yıl Temmuz ayının ilk haftasında memur sendikalarının ve konfederasyonların resmi üye sayılarını açıklıyor. Bakanlığın Memur sendikalarının 2010 yılına ilişkin üye sayılarını gösteren tebliği 7 Temmuz 2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakanlık rakamlarına göre, kamuda örgütlenme hakkı bulunan toplam 1 milyon 767 bin 737 memurdan 1 milyon 23 bin 362'si sendikalara üye oldu. Memurlar arasında sendikalaşma oranı yüzde 58 olarak gerçekleşti.

MEMUR-SEN BÜYÜDÜ, KAMUSEN VE KESK KÜÇÜLDÜ

3 büyük memur konfederasyonundan Memur-Sen üye sayısını 15 bin artırırken, Kamu-Sen 6 bin, KESK ise 5 bin küçüldü. Sendikalar arasında en büyük sıçramayı son iki yılda olduğu gibi yine Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen gerçekleştirdi. Sağlık-Sen yaklaşık 400 bin çalışanın bulunduğu sağlık ve sosyal hizmet kolunda üye sayısını geçen yıla oranla 10 bin artırarak 103 bin 269 üye sayısına ulaştı.

Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, 2010 yılında CHP'nin başvurusuyla toplu görüşme priminin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal ettirilmesine rağmen Memur-Sen'in üye artışının devam ettirdiğine dikkat çekerek, ?Bu tablo Memur-Sen'in sendikal vizyonunun kamu çalışanlarının teveccühünü kazandığını göstermektedir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber