GATA'da astsubayla memurun çöp yolsuzluğu

Haber Giriş : 02 Mart 2005 06:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İstihbarat Şubesi ekipleri, Ankara'da Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA), 'çöp yolsuzluğu'nu ortaya çıkardı. GATA'nın çöplerini satmaya çalışan bir astsubayla bir sivil memur suçüstü yakalandı.

GATA, röntgen atık suyu ve film kırpıntıları için ihale açtı. İhaleyi Özdiker Ambalaj Sanayi kazandı. Özdiker Şirketi, kırpıntı ve atık suyu teslim almak için GATA'ya gitti. Ancak, teslimatın yapılacağı gün 2 bin 500 litre atık röntgen suyu ve 600 kiloluk kırpıntı kayboldu. Bunun üzerine şirket yetkilisi Cem Baran Özdiker, durumdan şüphelenerek, kayıp kırpıntıları aramaya başladı.

Bizi görürmüsün?

GATA'ya mal giriş çıkışından sorumlu sivil memur Abidin Önercik, Özdiker'e ellerinde kırpıntı olmadığını söyledi. Buna rağmen aramayı sürdüren Özdiker'e, sivil memur Abidin Önercik film kırpıntılarını bulduğu söyleyerek depoya götürdü. Kırpıntıları Özdiker'e gösteren Önercik, 'Biz şefimle (Astsubay Gültekin Şerefoğlu) bu olayı hallederiz. Şefimle beni görür müsün?' diye sordu. Özdiker, 'Olur, hallederiz bir şekilde' dedi.

Bu konuşma yapılırken, Astsubay Şerefoğlu da kapıda bekledi. Daha sonra Önercik, Şerefoğlu'na dönerek, 'İhaleyi alan firmadan Cem bey geldi. Tamam bizi görecekler' dedi. Astsubay da başını sallayıp odadan çıktı.

Albay'a anlattı

Daha sonra, sivil memur Önercik ve Cem Özdiker, depoya giderek, 300 kilodan fazla olan film kırpıntılarını aldı. Cem Özdiker, 16 Aralık 2004 tarihinde Albay Can Bingöl'ü arayarak, durumu anlattı. Bunun üzerine TSK İstihbarat Şubesi ekipleri bir plan yaptı. Görevliler, Cem Özdiker'in getirdiği paraların seri numaralarını aldı. Daha sonra Özdiker'in üzerine ses kayıt cihazı yerleştirilerek, ödeme yapmak üzere gönderildi. Özdiker, Abidin Önercik'e içinde para bulunan zarfı uzattı. Bu sırada odaya giren İstihbarat ekipleri, Önercik ile Astsubay Şerefoğlu'nu gözaltına aldı. Önercik ile Şerefoğlu hakkında 'görevi kötüye kullanma' ve 'askeri eşyayı satma' suçlarından 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber