Mevlana Üniversitesi'ni TBMM Başkanı Şahin açacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2010 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçici kampüs binasındaki tadilat çalışmaları tamamlanan Mevlana Üniversitesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından eğitim öğretime açılacak.

Mevlana Üniversitesi'nin 16 Temmuz Cuma günü saat 15.00'te yapılacak törenle resmen açılacağını belirten Rektör Prof. Dr. Bahattin Adam, ünlü sanatçı Fatih Kısaparmak'ın da açılış günü konser vereceğini söyledi. Açılışa yurt dışından, yurt içinden, Konya ve çevresinden binlerce davetlinin katılmasını beklediklerini ifade eden Prof. Adam, Mevlana Üniversitesi'nin hem bina hem de eğitim alanında, burada okuyacak öğrencilere çok geniş imkanlar sunacağını kaydetti.

"Üniversitemizin kuruluşunda, YÖK üyelerine geçici kampüs olarak kullanmayı planladığımız boş Rixos alışveriş merkezini gezdirdiğimizde, 'Burası aslında bir üniversite için tasarlanmış, mükemmel bir bina' tepkisi aldık." diyen prof. Adam, Mevlana Üniversitesi olarak kullanılacak binanın Türkiye'nin tek engelsiz yapısı olduğunu vurguladı. YÖK üyelerinin binanın iç dizaynını çok beğendiğini anlatan Prof. Adam, "Mevlana'nın sözüyle 'Dışarıdan bakınca olabildiğince mütevazi, içine girdiğinde alabildiğine derin' bir kampüs inşa edildi." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Bahattin Adam'ın verdiği bilgilere göre, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in törenle eğitim öğretime açacağı üniversite, 100 bin metrekare arazi üzerine kurulu, 30 bin metrekare kapalı alana sahip. Üniversite ilk yılında mühendislik ve eğitim fakültesine öğrenci alacak. Üniversitenin öğrencileri, kampüse yürüme mesafesinde inşa edilen erkek ve kız öğrenci yurtlarında barınacak. Kampüste teknoloji, dil ve biyoloji laboratuvarları, 1250 metrekarelik kütüphanesi, açık-kapalı spor alanları, sinema-konferans salonları, kafeteryaları ve yemekhanesiyle öğrencilerin her ihtiyacı karşılanacak. Tadilat işleri tamamlanan kampüste 2 amfi, 3 konferans ve 30 civarında son teknoloji ile donatılan derslik bulunuyor.

Üniversitenin akademik kadrosunu yurt dışında ve yurt içinde yetişmiş kaliteli isimlerden oluşturmaya çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Adam, "İlk yılımızda bilgisayar mühendisliği bölümüne 60, elektrik elektronik mühendisliği bölümüne 60, toplam 120 öğrenci alacağız. Eğitim Fakültesi'ne de İngilizce öğretmenliği bölümüne 80, ilköğretim matematik öğretmenliği bölümüne 60, toplam 140 öğrenci alacağız. Bu sene LYS tercihi yapacak bütün öğrencilerimize çağrı yapıyorum: Gelin yüksek öğreniminizi Türkiye'nin huzur kenti Konya'da, her türlü konforu ve rahatı sizler için hazırlanan Mevlana Üniversitesi'nde yapın." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber