Yeni Sidney Başkonsolosu görevine başlayamadan vefat etti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Temmuz 2010 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şubat ayında yayınlanan kararnameyle Sidney Başkonsolosluğuna atanan ve Eylül ayında göreve başlaması öngörülen Recep Peker kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Türkiye'nin Kanberra Büyükelçiliği Müsteşarı iken, 2010 Şubat ayında hazırlanan müşterek kararnameyle Sidney Başkonsolosluğuna "Başkonsolos" olarak atanan ve görevine Eylül-2010'da başlaması öngörülen, eski Başbakanlardan ve CHP Genel Sekreterlerinden Recep Peker'in aynı adı taşıyan torunu Recep Peker bir aydır tedavi gördüğü hastanede kansere yenik düştü.

Evli ve iki çocuk babası olan 55 yaşındaki Recep Peker'in eşi Serap Çelik Peker, esinin bir ay önce teşhis edilen karın bölgesindeki kanser hastalığından dolayı vefat ettiğini, cenazenin Türkiye'ye nakli için Türkiye'nin Kanberra Büyükelçisi Oğuz Özge ve eşi Mehtap Özge tarafından gerekli girişimlerin yapıldığını bildirdi.

Eylül 2010'da Türkiye'nin Sidney Başkonsolosu olarak göreve başlaması öngörülen Recep Peker'in ani vefatı Avustralya'daki Türk Toplumu arasında büyük üzüntü yarattı.

Eski Başbakanlardan Recep Peker'in torunu olan Recep Peker aynı zamanda tiyatro sanatçısı Faruk Peker'in de kardeşi idi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber