Edirne'de yumurta büyüklüğünde dolu yağdı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Temmuz 2010 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EDİRNE'nin Lalapaşa İlçesi'nde etkili olan yağmur yağışı sonrası Lalapaşa Deresi taştı ve yatak kenarındaki bazı işyerleri sular altında kaldı. Yumurta büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle ise 3 köyde çok sayıda evin camı kırıldı, duvarmlaında hasar oluştu. otomobiller hasar gördü. Yüzlerce dönüm ayçiçek tarlası zarar görürken, ağaçlar kırıldı ve bazı kuşlar ise isabet eden dolu nedeniyle telef oldu.

Lalapaşa'ya bağlı Hanlıyenice, Çatma ve Demirköy köylerinde öğleden sonra başlayan ve yaklaşık 10 dakika süren dolu yağışı, hayatı felç etti. Yumurta büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle 3 köyde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Ancak en büyük hasarı 65 haneli Hanlıyenice Köyü gördü. Köyün ayçiçek tarlaları dolu nedeniyle zarar gördü. Rüzgarla birlikte yumurta büyüklüğünde yağan dolu bazı evlerin duvarlarını ve kapılarını delik deşik etti, camları ve ağaçları gövdesinden kırdı. Köyde açık alanda bırakılan otomobillerin camları çatladı, kaportaları zarar gördü. Çok sayıda kuş ise isabet eden dolu nedeniyle telef oldu.

10 dakika süren dolunun köyde büyük zarar meydana getirdiğini belirten Hanlıyenice Köyü Muhtarı Şaban Akın, ?Yağmur yağıyordu. Birden dolu başladı ve kapalı alanlara zor kaçtık. Yumurta büyüklüğündeydi. Evlerin camlarını kırdı. Ayçiçek tarlaları hasat alınmaz hale geldi. Zararamız çok büyük. Afet yaşadık? dedi.

Etkili olan yoğun yağmur yağşı nedeniyle ilçe merkezinden geçen Lalapaşa Deresi taştı ve yağlı güreşlerini yapıldığı Havuzbaşı Mevkii sular altında kaldı. Burada bulunan 2 restaurand sular altında kaldı. Restaurandın çatısında bir köpek mahsur kaldı. Derenin kenarındaki ekili alanlar ise tamamen sular altında kaldı.

Lalapaşa Kaymakanı Ceyhun Dilşad, zarar gören ekili alanlarla hasar tespit çalışması yapılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber