Doçentlik başvurusunda danıştay kararı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2010 10:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

- Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, atama yapılırken idarelerin tercih nedeni olabilecek koşullarının doçentlik sınav başvurusu için asgari ölçüt olarak öngörülmesinin mümkün olmadığı gerekçesiyle Danıştay 8. Dairesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildiğini, kazandıkları dava ile doçentlik başvuruları konusunda adaylar arasında eşitlik sağlandığını belirtti.

Koncuk, yaptığı açıklamada, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından 10 Mart 2010 tarihinde doçentlik başvuruları için geçerli olacak asgari ölçütlerin belirlendiğini ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının resmi internet sitesinde yayınlandığını bildirdi.

2010 döneminden itibaren geçerli olacak ''asgari ölçütler'' adı altında doçentlik başvurusu için 12 temel alan belirlendiğini kaydeden Koncuk, bu alanlardan sadece mühendislik temel alanı içerisindeki 23 mühendislik bilim alanından yalnızca 6 bölüm için en az 6 ay olmak koşuluyla yurt dışında kendi alanıyla ilgili araştırma yapmış olmak koşulunun getirildiğini ifade etti.

Koncuk, şunları kaydetti:

''Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından belirlenmiş olan ve Ekim 2010 döneminden itibaren geçerli olacak asgari ölçütlerden mühendislik temel alanındaki koşul no 93'ün öncelikle Anayasa'da yer alan eşitlik ilkesine aykırı olarak düzenlendiği gerekçesi ile Danıştay nezdinde dava açılmıştır. Açılan dava da yapılan bu uygulamanın fırsat eşitliğini zedelediği ve atama yapılırken idarelerin tercih nedeni olabilecek koşullarının doçentlik sınav başvurusu için asgari ölçüt olarak öngörülmesinin mümkün olmadığı gerekçesi ile Danıştay 8. Dairesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.''

İlgili Karar İçin Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber