Tayini çıkan kaymakam için imza kampanyası düzenlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2010 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İçişleri Bakanlığı'nın atama kararnamesiyle Darende Kaymakamlığı'ndan Van vali yardımcılığı görevine atanan Kaymakam Murat Uzurparmak'ın tayininin durdurulması için ilçede imza kampanyası başlatıldı.

İlçeye atanması 1 yılı doldurmayan Kaymakam Murat Uzunparmak'ın Van vali yardımcılığına tayininin çıkması ilçede tepkiyle karşılandı. Parti başkanları ve birçok belde belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşu imza kampanyası düzenledi. İlçedeki Cumhuriyet alanında başlatılan kampanyada yüzlerce Darendeli imza atmak için sıraya girdi. Tepkilerini dile getiren CHP Darende İlçe Başkanı Sinan Sunguroğlu, "Gördüğü yanlışların üzerine giden, kendisini yetiştirip bugünlere getiren devletine ve milletine karşı

sorumluluğunu bilen, duruşu ile devlet adamı olan kaymakamımız Murat Uzuparmak'ın ilçeden gitmesine engel olmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Hafta sonuna kadar devem edecek olan kampanyanın ilk gününde yüzlerce vatandaş imza atarken BBP ilçe Başkanı Ali Gök yaptığı açıklamada, "Kaymakam beyin zamansız atamasına karşı olduğumuz için AK Parti dışında tüm parti başkanları, belde belediye başkanlarımız, muhtarlarımız ve vatandaşlarımız ile buradayız" ifadelerini kullandı.

İmza kampanyasına Ağılbaşı Belediye Başkanı Cengizhan Kılıç, Ayvalı Belediye Başkanı Hamit Demir, Yenice Belediye Başkanı Ufuk Yücel, CHP İlçe Başkanı Sinan Sunguroğlu, MHP İlçe Başkanı İbrahim Ateş, DSP İlçe Başkanı Mevlüt Büyüktepe, BBP İlçe Başkanı Ali Gök, Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya, Şöförler Odası Başkanı Kasım Gücük ve çok sayıda muhtar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber