Erdoğan: SEKA'da daha fazla tahammütl edemeyiz

Haber Giriş : 05 Mart 2005 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, SEKA'daki 750 işçinin "istismarın kurbanı olduğunu" savunarak, "Orası siyasi şov merkezi haline dönüşmüştür, artık daha fazla tahammül edemeyiz. Yasal merciler kararlarını vermiştir, yürütme gerekli uygulamayı da yapmak durumundadır, yapacaktır" dedi.

Başbakan Erdoğan, Kanal 7 televizyonunda Cape Town'dan canlı yayımlanan İskele-Sancak programına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

SEKA'nın İzmit'teki tesisleriyle ilgili tartışmalara değinen Başbakan Erdoğan, bu tesislerin ekonomik ömrünü doldurduğunu, devlete yük olmaktan başka yararı bulunmadığını savundu.

Tesislerin, her yıl asgari 30 trilyon lira civarında sübvanse edildiğini anlatan Erdoğan, "Türkiye'nin kağıt ihtiyacını zaten özel sektör karşılıyor. Niçin biz burada hala bunu yapalım?" dedi.

Kapatma kararı verilince işçilere çeşitli iş alternatifleri önerildiğini ifade eden Erdoğan, bunun olumlu yaklaşım görmediğini söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şu anda ortalama 2 milyar liraya yakın ikramiyeleriyle beraber net ellerine geçen para... Tabii bu parayı alamayacaklar... Ama öbür tarafından ihbar ve kıdem tazminatlarını da veriyoruz... Şu anda bu paralar, hesaplarına yatırılmış vaziyette. Arkadaşlarımın bana verdiği rakam kişi başına ortalama 40 milyar lira bankaya yatırıldı.

Buna yönelik iyi niyetimiz suiistimal edildi. Biz o araziyi rant düşünmeksizin İzmit Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetinde kullanılmak suretiyle tahsisine karar verdik. İzmit halkının kullanabileceği büyük bir parkı olsun istedik.

Biz bu zararları kalkıp vatandaşımıza ödetemeyiz. Orada direnenler bilsinler ki 30 trilyonu, iş bulamayanların hakkından alıyorlar. Buna kimsenin hakkı yok. Bu hükümet, oradaki 750 kişinin karşısında, onlara düşman değildir. Maalesef bu 750 vatandaşımız orada kesinlikle bir istismarın kurbanıdırlar. Orası siyasi şov merkezi haline dönüşmüştür. Artık daha fazla tahammül edemeyiz. Yasal merciler, yargı kararlarını vermiştir. Artık bundan sonra yürütme bu kararı uygulama aşamasına gelmiştir. Yürütme gerekli olan uygulamayı da konuyla ilgili yapmak durumundadır, yapacaktır."

tnn

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber