AK Partili Aksu: Tüm dokunulmazlıklar kalksın

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Ağustos 2010 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, sadece milletvekili değil, tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasının ele alınması gerektiğini söyledi.

Abdülkadir Aksu, yakın dostlarını ziyaret için Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne geldi. Ak Parti İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Aksu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Toplantıya Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete, teşkilat üyleri ve partililer katıldı. Açıklamasına milletvekili dokunulmazlığı konusuyla başlayan Aksu, bu konuda her zaman uzlaşıcı bir yol izlediklerini savundu. Muhalefet partilerinin birçok kez kendilerinden milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasını istediğini kaydeden Aksu, ?Bizler de tek vekil dokunulmazlığı değil, tüm dokunulmazlıkların TBMM'ye getirilerek oluşturulacak komisyonda görüşülerek şartlara göre kaldırılmasını istedik. Bu teklifimiz, muhalefet partileri tarafından kabul görülmediği gibi çeşitli söylemlerle sulandırıldı. Dokunulmazlık kaldırılacaksa tek bizim değil, savcı, hakim, vali, kaymakam dokunulmazlıkları da ele alınmalıdır? dedi.

Anayasa değişikliği konusuna da değinen Aksu, 1982 yılından bu yana birçok sivil toplum kuruluşu ve siyasetçi tarafından Anayasa taslağı hazırlandığını ama hayata geçirilmediğini söyledi. Hazırlanan bu taslakların tamamını ele alarak inceleme yaptıklarını belirten Aksu, bunun sonucunda da 30 maddelik değişiklik paketinin ortaya çıktığını kaydetti. Paketi siyasi partilere götürmek istediklerini hatırlatan Abdülkadir Aksu, ?CHP, daha görüşmeye gitmeden, kitapçığı incelemeden 'hayır' dedi. MHP ise randevu vermedi. Uzlaşma için birçok kez görüşme taleplerimiz verilen demeçlerle sulandırıldı. Bu değişimi, inanıyorum ki MHP, CHP ve BDP siyasi partilerinin tabanlarındaki insanlar da istiyor. Üç partinin tabanı 'evet' diyecektir. Bu anayasa, bizim veya iktidarın isteği değil milletimizin isteğidir. 12 Eylül de halkımız 'Sevdamız Millet, kararımız evet' sloganımızla kararını verecektir? dedi.

?Demokratik açılım', ?Birlik ve beraberlik' gibi projelerle halkların bütünlüğü için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Aksu, ?Bu projeler hayata geçirileceği zamanlarda tüm siyasi partilerle görüşmek için randevu istedik. Anayasa'da olduğu gibi bu görüşme taleplerimiz de kabul edilmedi. CHP, MHP ve BDP'nin verdikleri demeçlerde çeşitli sloganlarla konu saptırıldı. Bizim sevdamız halkımızdır. Bu koltuklar ve görevler geçicidir. Tüm bu projeler geleceğimiz çocukların bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamamasını, daha özgür ve demokratik anlayışı sahiplenmelerini sağlamaktır. Partimiz kurulduğu günden bugüne kadar uzlaşı istemiştir. Birileri aldığımız kararları Anayasa Mahkemesi'ne götürüyor. Sorunların çözümü mahkeme değil TBMM'dir. Halk bizi sorunlara çözüm için buraya getirmiş. TBMM, demokrasinin temelidir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber