Kuşadası Belediyesi yöneticilerine suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2010 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, İçişleri Bakanlığı tarafından Kuşadası Belediyesi yöneticileri hakkında, Aydın Valiliği aracılığıyla yaptığı suç duyurusuna ilişkin, ?Görevde bulunduğumuz ilk 9 ayda sadece 7 kalemde elde ettiğimiz 2 milyon liralık tasarrufun raporlarda yer almaması veya gösterilmemesi bana göre çok ilginçtir? açıklamasını yaptı.

Altungün, yazılı açıklamasında, bağımsız denetçiler tarafından hazırlanan raporla ilgili gelişmenin yeni olmadığını, dışarıdan görevlilerin hazırladığı 12 aylık denetleme kurulu raporunun 9 ayının kendi dönemine, 3 ayının ise önceki yönetim dönemine ait olduğunu belirtti.

Buna rağmen tüm uygulamaların kendi dönemleriymiş gibi gösterilerek rapor edildiğine ilişkin daha önce gerekli açıklamaları yaptıklarını hatırlatan Altungün, açıklamasında, ?Görevde bulunduğumuz ilk 9 ayda sadece 7 kalemde elde ettiğimiz 2 milyon liralık tasarrufun raporlarda yer almaması veya gösterilmemesi bana göre çok ilginçtir? ifadesine yer verdi.

Altungün, yerel yönetimlerin denetlenmesi ve kontrol edilmesi konusunda herhangi bir sıkıntı ve kaygısının olmadığını vurguladı.

Konunun yargı tarafından ele alınacağını belirten Altungün, açıklamasında, şunları kaydetti:

?Sonucu hep birlikte göreceğiz. Kuşadası halkının menfaatlerini koruma ve savunma, Kuşadası'nı turizm kenti yapma, yaşayanını mutlu etme mücadelemiz, dünkü anlayışlara ve 'bizimkilere' rağmen devam edecektir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber