Denetim Hizmetlerinin 5 Sınıfa Ayrılması

"Devlet Memurları Kanunu'nun 36 ncı maddesi değiştirilerek denetim hizmetlerini yapanlar 5 sınıfa ayrılacak" başlıklı haberimize ziyaretçilerimiz oldukça ilgi göstermiştir.Akşam gazetesinin haberinde Başbakanlık Kanunlar ve Kararler Genel Müdürlüğünde hazırlıkları devam eden bu konuya ilişkin çalışmalarda yol göstermesi amacıyla site yorumlarının dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz. Oldukça tepki çeken ve istifade edilmesi gereken görüşlerin bulunduğu bu yorumları görmek için tıklayın.

Haber Giriş : 23 Temmuz 2003 06:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Memurları Kanunu'nun 36 ncı maddesi değiştirilerek denetim hizmetlerini yapanlar 5 sınıfa ayrılacak

Hükümet, Devlet Memurları Kanunu'nun 36'ncı maddesini değiştirerek, Milli İstihbarat Hizmetleri Sınıfını 'denetim hizmeti' kapsamından çıkarmaya hazırlanıyor. Yeni düzenlemeyle MİT mensuplarının, taban aylıklarının 1.5 katı ile 3.5 katı arasında aldıkları denetim tazminatı kaldırılacak. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan tasarıda; 'genel idare hizmetleri' içinde yer alan denetim elemanları 'denetim hizmeti sınıfı' olarak tek çatı altında birleştiriliyor. Yapılan tanımlamada ise MİT elemanlarına yer verilmiyor. MİT yönetiminde rahatsızlık yaratan yeni tanımlama şöyle: 'Teftiş, denetim, inceleme ve soruşturmayla görevli ve yetkili kılınmak üzere mevzuatında belirlenen en az dört yıllık fakülte veya yüksekokul mezunu olmak kaydıyla mesleği özel seçme ve yarışma sınavını kazanmak suretiyle alınan ve en az 3 yıl süreli mesleki eğitim ve yetiştirme sonunda yapılan yeterlik sınavında başarı göstererek atananlar'.

Müfettişler 5'e ayrıldı
Değişikliğe göre, denetim hizmetlerini yapanlar 5 sınıfa ayrılacak. Birinci sınıfta, başbakanlık müfettişleri, bakanlık müfettişleri, Maliye Bakanlığı hesap uzmanları ve Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu üyeleri ve denetçileriyle bunların yardımcıları yer alacak. İkinci sınıfta, müsteşarlık müfettiş ve müfettiş yardımcıları ile kontrolör ve stajyer kontrolörleri, sigorta denetleme uzmanları bulunacak. Üçüncü sınıfta, bağımsız genel müdürlük ve başkanlık müfettişleri ile yardımcıları, genel müdürlük kontrolörleri, stajyer kontrolörler, iş müfettişleri, Emniyet dernek denetçileri yer alacak. Denetim hizmetleri sınıfının dördüncü ayağını, Maliye Bakanlığı taşra teşkilatında görevli vergi, muhasebe ve milli emlak denetmen ve yardımcıları, büyükşehir belediyeleri ile bunlara bağlı genel müdürlük müfettiş ve yardımcıları, ilköğretim müfettişleriyle dış ticarette standardizasyon denetçileri oluşturuyor. Beşinci sınıfta il belediyeleri, büyükşehir belediyeleri içinde yer alan ilçe ve alt kademe belediye teftiş kurulu müdürleriyle, müfettiş ve müfettiş yardımcıları bulunuyor. Tasarı, denetim hizmetleri sınıfına dahil kadrolarda görev yapan müfettişlere, taban aylıklarının 1.5 ile 3.5 katı arasında 'denetim tazminatı' ödenmesini öngörüyor.

Aksam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber