MEB Personel Genel Müdürü: Rotasyonun kapsamı genişleyecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ağustos 2010 16:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

EYSEN Genel Başkanı Hasan Çınar ve Genel Basın Yayın Sekreteri Ömer AKGÜMÜŞ, MEB Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN`la görüştü.

EYSEN Genel Başkanının açıklamaları

İLK KONU: ROTASYON

İlk olarak gündemdeki okul müdürlerinin rotasyon konusu görüşüldü. Okul müdürlerinin rotasyon uygulaması yüzünden zor durumda kaldıklarını, bazı küçük düzenlemelerle rotasyonun daha uygulanabilir bir hale dönüştürülebileceği belirtildi.

Sayın YALÇIN, rotasyon uygulamasına tabi olan okul müdürü sayısının10 binlerle ifade edilmesine rağmen bu bilginin yanlış olduğu, rakamın yaklaşık 5800 civarında olduğunu söyledi. Bu 5800 okul müdürü arasında son 5 yılını kurumunda dolduran okul müdürü sayısının 622 olduğunu, geri kalan okul müdürlerinin görev sürelerinin 6 yıl ve üzerinde olduklarını ve bunların arasında aynı kurumda 36 yıl görev yapanların bile bulunduğunu ifade etti.

PERFORMANSA DAYALI YÖNETİM ANLAYIŞI

Bundan sonraki yönetici atama ve yer değiştirme süreçlerinde "Performansa dayalı yönetim" anlayışı içerisinde hareket edeceklerini, bu konuda gerekli çalışmaların devam ettiğini söyledi.

ROTASYON TÜM BİRİMLERDE UYGULANACAK

Rotasyonun sadece okul müdürleri ile sınırlı kalmayacağını, yakın zamanda bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında tüm birimlerinde uygulamaya konulacağını, bu konuda gerekli hazırlıkların yapılmakta olduğunu sözlerine ekledi.

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SEÇİMİNDE YENİ DÜZENLEME

Görüşmede şube müdürlüğü atamaları da gündeme geldi. Görevde Yükselme Yönetmeliğinde geçen ve sendikamız tarafından geçtiğimiz günlerde dile getirilen Ek-1 formdaki seçim kriterlerinin yeniden gözden geçirilmesinin faydalı olacağı ifade edildi. Özellikle ödüllerde sayı sınırlamasının almamasının olumsuzlukları dile geirildi. Bu konuda Sayın YALÇIN yönetici atama yönetmeliğindeki ödül değerlendirilmesinin makul olduğunu, konu hakkında gerekli incelemeyi yapacağını ifade etti.

GENEL İDARE HİZMETLERİ KADRO TALEBİ

Yöneticiler tarafından talep edilen, eğitim yöneticilerinin genel idare hizmetleri sınıfında yer alması talebine karşı, böyel bir uygulamanın tek başına MEB`in takdirinde olmadığını, diğer bakanlıklarla koordineli olarak yapılacak çalışmadan sonra ancak gerçekleşebileceğini, çerçevesini çizmek kaydıyla böyle bir çalışmaya olumlu bakabileceklerini söyledi.

6 SAAT DERS YÜKÜ ÇÖZÜMLENECEK

Yöneticilerin haftalık zorunlu girmekle yükümlü bulundukları 6 saat ders yükü konusu gündeme geldi. Sayın YALÇIN bu konuda Maliye Bakanlığı ile çalışmaların son aşamaya geldiğini, yakın zamanda bu sorunun çözüleceğini bildirdi.

Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN kendilerinin göreve başlamasından sonra eğitim çalışmalarında sendikaların görüşlerine çok önem verdiklerini ve sendikalara yapıcı bir yaklaşımla yaklaştıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber