Bakan Çelik'in özel kalemi 'türkücü' oldu

Haber Giriş : 07 Mart 2005 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce TRT Ankara Radyosu'nda görev yapan Türk Halk Müziği sanatçısı ve eski Ardahan Milletvekili Faruk Demir bir gün Çelik'i makamında ziyaret eder. Ziyaret sırasında, önceden tanıdığı Özel Kalem Müdür Yardımcısı Hamit Alp'i görüp, övmeye başlar: "Özel Kalem Müdür Yardımcınızın sesi çok güzeldir. Çok güzel türkü söyler." Çelik, Alp'i yanına çağırır ve "Senin böyle becerilerin var da bizim niye haberimiz yok" diyerek sitem eder.

ÖN SIRADA DİNLEDİ
Bu sitem üzerine Alp'in ilk konserinde Bakan Çelik özel konuklar arasındadır. Müsteşar ve üst düzey bürokratların bulunduğu Başkent Öğretmenevi'ndeki konserden sonra övgülerini esirgemeyip, "Sen buralarda harcanıyorsun" der. Çelik, bundan sonra Özel Kalem MüdürYardımcısını özel türkü gecelerine götürmeye başlar. Çocukluğundan beri ses sanatçısı olma hayali kuran Alp, duyduğu övücü sözlerinden cesaret alarak, TRT Ankara Korosu Şefi Bircan Pullukçuoğlu'ndan özel ders alır.

ÇELİK'İN BİR ŞARTI VAR
Alp daha sonra Sivas Devlet Halk Müziği Korosu'nun açtığı sınavı kazanır ve kadrolu sanatçı olur. Ama koroya kabul edildiğini bir türlü Bakan Çelik'e söyleyemez. Sonunda Alp'in yanından ayrılacağını öğrenen Çelik, bu kez üzülür ve "Sen ciddi misin" diye sorar. Hevesini ve kararlığını görünce de razı olup, "Hayırlı olsun" demek zorunda kalır. Ama tek şartı vardır: "Ben istediğim zaman gelip, çok sevdiğim 'Sivas'ın Yollarına' türküsünü söyleyeceksin."

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber