4 Milyon $ Bütçeli Burs Programı

Haber Giriş : 07 Mart 2005 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın en yüksek bütçeli burs programı ABD'yle ortaklaşa hayata geçiriliyor. Rakam dört milyon dolara doğru ilerliyor...

ABD'de bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye Fulbright programının, Avrupa'nın en büyük burs programı olacağını söyledi. ABD Eğitim Bakanlığı'nın davetiyle Washington'a gelen Çelik, Fulbright programına hem Amerikan hem de Türk tarafından yapılan katkının arttığını, daha da artırılmasının planlandığını bildirdi.

Bakan Çelik, Fulbright programına ABD'nin sağladığı katkının 1 milyon 200 bin dolardan 1 milyon 700 bin dolara çıktığını kaydederken, Türkiye'nin Fulbright'a katkısının ise 280 bin dolardan 500 bin dolara çıkarıldığı öğrenildi.

Çelik'e ziyaretinde eşlik eden Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü İbrahim Özdemir de ABD'nin bu bursu 2006'da 4 milyon dolara çıkarmasının beklendiğini kaydetti.

Türk öğrencilerle buluşacak

ABD'deki temasları çerçevesinde önce Türk öğrencilerle biraraya gelecek Çelik, bugün ABD'nin Avrupa ve Avrasya ilişkilerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevlisi Laura Kennedy ile görüşecek. Ayrıca ABD Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle bir araya gelecek olan Çelik'in, ABD Eğitim Bakanı Margareth Spellings ile de görüşmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber