TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı: ÖSYM'ye acil neşter vurulmalı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Ağustos 2010 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bülent SARIOĞLU

1 milyon 370 bin 565 memur adayının yarıştığı Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) ilişkin kuşkular siyasetin gündemine taşındı.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam ?ÖSYM'de yanlışlık olabilir, ama kesinlikle adam kayırma olmaz. KPSS iddialarının incelenmesi lazım? dedi. Genel olarak ÖSYM'nin yükünün arttığını belirten Sağlam, şunları söyledi: ?Soruların sızıp sızmadığı üzerine bir şey söylemek mümkün değil. ÖSYM'nin geçmişinde böyle bir şey yok. Ama ÖSYM'nin yükü çok arttı. Bir an evvel yeniden yapılandırılmalı. Buraya bir neşter gerekiyor. Bu da YÖK'ün sorumluluğunda. Öğrencilerden alınan ücret bütün bunları yapmaya yetecektir. Bir puanlık yanlış gençlerin bütün istikbaline maloluyor. Mevcut çalışanlardan kaynaklanan bir durum varsa onlar da kendi durumlarını gözden geçirmeli. ÖSYM'nin geçmişi takdir edilecek bir geçmiştir. Bu prestijini muhafaza etmesi önemli.?

Muhalefet de memur sendikalarının gündeme taşıdığı iddiaları, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya dönük soru önergesi haline getirdi. CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, ?2008'de eğitim bilimleri sınavında 44 doğru, 69 yanlışı; 2009'da 58 doğru, 57 yanlışı olan kişinin bu yıl 120 doğrusu bulunmaktadır. Bu şekilde 9 kişinin durumu internette yayınlandı. Başka bir iddia ise optik okuyucular yanıtları ve puanları yanlış hesaplamıştır. Sınava girenlerin kendi net sayılarıyla ÖSYM'nin açıkladığı sonuçlar arasında farklar vardır? dedi.

5 puanlık avantaj

2010 KPSS'de başarı düzeyinin yükselmesi, 2009 ile 2010 adayları arasındaki rekabeti de etkiledi. KPSS sitelerindeki hesaplamaya göre, 2010 adayları ortalama 5 puan kaybetti. Buna göre bu yıl sınava giren rakibiyle aynı sayıda soruyu doğru yanıtlayan 2009 adayı, 5 puan avantajlı konuma geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber