Kılıçdaroğlu'na 4 koruma polisi tahsis edildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Ağustos 2010 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı seçildikten sonra Kemal Kılıçdaroğlu'na 4 koruma polisi tahsis edildi. Bu ekibin başına da 4. Sınıf Emniyet Müdürü Koray Aslan atandı. Aslan, 5 yıldır Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'nde görevliydi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koruma ekibine ilk kez bir emniyet müdürü atandı. 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Koray Aslan, ekibin başındaki görevine önümüzdeki hafta başlayacak.

Eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın da bir koruma polisi bulunuyordu. Terör olaylarındaki artış ve referandum süreci nedeniyle siyasi parti liderlerinin koruma sayılarının artırılması gündeme gelmiş, Genel Başkan seçildikten sonra Kılıçdaroğlu'na 4 koruma polisi tahsis edilmişti. Ankara Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli korumalar arasında Kılıçdaroğlu'na yurt gezilerinde kadınlar yoğun ilgi gösterdiği için bir de kadın polis bulunuyor. Kılıçdaroğlu'nun koruma ekibini yönetmek için ise ilk kez müdür seviyesinde bir emniyet personeli görevlendirildi. Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'nde görev yapan ve geçen ay Ordu'ya atanan Koray Aslan, Polis Akademisi'nden 1993'te komiser yardımcısı olarak mezun oldu. İlk olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde çalıştı. Daha sonra TBMM Koruma Müdürlüğü emrine atanan Aslan, 2006'da da Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'nde göreve başladı. Yaklaşık 5 yıl burada çalışan Aslan, Temmuz'da Ordu'ya tayini çıktı. Fakat göreve başlamadan, yapılan geçici atamayla Ankara'da çalışmaya başlayacak .

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber