Hatay'da doğum hastanesinde yangın

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Ağustos 2010 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HATAY'ın İskenderun İlçesi Doğum ve Çocuk Bakım Evi Hastanesi'nde, jeneratör dairesinde çıkan yangın, büyük paniğe neden oldu. Yangın sonrası yanan jeneratördeki arıza giderilemeyince, hastanede kuvözlerde bulanan bebekler İskenderun Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, ameliyatlar da yapılamadı.

Yenişehir Mahallesi'nde çevrede bulunan 3 mahalleye enerji sağlayan trafoda aşırı elektrik kullanımından dolayı arıza meydana geldi. Arıza nedeniyle mahallelere elektrik verilemezken, bölgede bulunan İskenderun Çocuk Bakım ve Doğum Evi Hastanesi'nde elektrik sağlayan jeneratörde uzun süre çalışma nedeniyle meydana gelen sınmanın ardından yangın çıktı. Hastanede büyük paniğe yol açan yangın, personelin müdahalesiyle alevler çevreye yayılmadan söndürüldü.

Elektrik kesintisi ve jeneratör dairesinde çıkan yangın nedeniyle enerji verilemeyen hastanede itfaiye ekipleri de soğutma çalışmaları yaptı. İtfaiye ekiplerinin incelemesinde, hastanenin jeneratörünün uzun süre çalışması nedeniyle yangının çıktığını tespit edildi. Jeneratördeki arıza giderilemeyince, kuvözlerde bulanan bebekler İskenderun Devlet Hastanesi A Blok'a sevk edildi. Elektrik kesintisinin devam etmesinin üzerine hastanede ameliyatlar da yapılamadı. Çocuk hastanesinin yanında bulunan İskenderun Devlet Hastanesi B Blok'ta ise elektrik kesintisi nedeniyle yetersiz kalan jeneratörler klimalar ve röntgen gibi görüntüleme sistemleri çalıştırılamadı. Klimaları çalışmayan hastanede hastalar ve yakınları aşırı sıcak nedeniyle zor anlar yaşadı.

TEDAŞ Arıza Onarım Şefi Ahmet Karataş, şehir merkezinde üç mahalleyi besleyen trafonun aşırı yüklenmeden dolayı arıza yaptığını ve ekiplerin onarım çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber