Fuhuş soruşturmasında iki Amiral ifade verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2010 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fuhşa aracılık ettikleri, bu şekilde elde ettikleri bilgiler ve kaydettikleri görüntülerle bazı bürokratlar ile askerlere şantaj yapmayı amaçladıkları öne sürülen kişilere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ?müşteki? sıfatıyla ifade vermek üzere 2 muvazzaf asker, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi.

Adliyeye Çırağan Caddesi üzerindeki hakim ve savcıların kullandığı kapıdan giren askerlerin, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen'e ?müşteki? sıfatıyla ifade verecekleri belirtildi.

Muvazzaf askerlerden biri adliyeden ayrıldı

Fuhşa aracılık ettikleri, bu şekilde elde ettikleri bilgiler ve kaydettikleri görüntülerle bazı bürokratlar ile askerlere şantaj yapmayı amaçladıkları öne sürülen kişilere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ''müşteki'' sıfatıyla ifade veren muvazzaf askerlerden biri Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden ayrıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen tarafından ''müşteki'' sıfatıyla ifadesine başvurulan tümamiral rütbesindeki muvazzaf asker, ifade işleminin tamamlanmasından sonra gazetecilerin sorularını cevapsız bırakarak adliyeden uzaklaştı.

Bu arada, aynı soruşturma kapsamında adliyeye gelen tuğamiral rütbesindeki diğer muvazzaf askerin ise ifade verme işlemi sürüyor.

Fuhuş soruşturmasında iki Amiral ifade verdi

Fuhuş soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan iki Amiral ifade verdi. Tümamiral Mücahit Şişlioğlu ve Tuğamiral Türker Ertürk'ün müşteki sıfatıyla ifadesi alındı. Kendisine şantaj yapılmadığını ifade eden Ertürk, şikayetçi olduğunu söyledi. Ertürk istifasının fuhuş soruşturmasıyla ilgisi bulunmadığını ifade etti.

Asker ve bürokratları hedef alan fuhuş çetesine yönelik soruşturma kapsamında Tuğamiral Türker Ertürk ile Tümamiral Mücahit Şişlioğlu sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Adliyeye ilk önce Şişlioğlu, kısa bir süre sonra Ertürk giriş yaptı. Bir saatten fazla adliyede kalan Şişlioğlu adliyeden ayrıldı. Şişlioğlu'nun ardından Ertürk de adliyeden çıkış yaptı. Ertürk, adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kendisine şantaj yapılmadığını ifade eden Ertürk, şikayetçi olduğunu söyledi. Asker olduğu için fazla konuşamayacağını belirten Ertürk, şerefi ve onuru için istifa ettiğini kaydetti. Her şeyi savcıya anlattığını belirten Ertürk, istifasının bu konularla ilgisi bulunmadığını savundu.

Soruşturmayı yürüten savcı Fikret Seçen, geçtiğimiz günlerde Koramiral Deniz Cora, Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz, Tuğamiral Şafak Yürekli, Tuğamiral Türker Ertürk ile Tümamiral Mücait Şişlioğlu'nu ifade vermek üzere adliyeye çağırmıştı. Koramiral Deniz Cora, Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz ile Tuğamiral Şafak Yürekli'nin talimatla Ankara'da ifade vermesi bekleniyor.

Fuhuş çetesinin asker ve bürokratların uygunsuz görüntülerini kaydettiği ve bu görüntülerle tehditlerde bulundukları, mağdurları istedikleri gibi yönlendirmeye çalıştıkları ileri sürülüyor. Zanlıların kadın askerleri de kullandıkları ve onların fiziksel özelliklerini tespit ettikleri iddia ediliyor. Komutanların ailelerinin de örgüt tarafından fişlendiği kaydediliyor. Örgütün, YAŞ'a yönelik çalışmalarda da bulundukları ileri sürülüyor. Çetenin, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki istihbarat amaçlı fuhuş örgütüyle bağlantısı da araştırılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber