Polisten, üniversiteye 'bilgilendirme' standı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2010 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Emniyet Müdürlüğü, üniversitelere kayıt yaptırmak için gelen öğrencileri, ''terör'' ve ''uyuşturucu'' konularında bilgilendirmek amacıyla Ege ve Dokuz Eylül Üniversitesi yerleşkelerinde stant açtı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl üniversitelere yeni kayıt yaptırmaya gelen öğrencileri uyarma amacıyla başlattıkları stant uygulamasını bu yılda sürdürdü.

Ege ve Dokuz Eylül Üniversitesi yerleşkelerinde açılan stantlarda, özel eğitim almış kadın ve erkek polisler, kayıt için gelen öğrencilere yardımcı olurken, terör ve suç örgütleriyle ilgili uyarıcı bilgilerin yer aldığı dosyaları dağıttı.

''Bir yanlış tüm doğruları götürür'' sloganıyla oluşturulan dosyalarda, yandaş toplama, gençleri ağlarına düşürme adına terör ve suç örgütlerinin uyguladıkları yöntemlerin çarpıcı örneklerle anlatıldığı, öğrencilerin kentte ihtiyaç duyacağı adres ve irtibat telefonları, kent haritası, gezilebilecek tarihi yerlerle ilgili tarif ve bilgilerin bulunduğu öğrenildi.

Klasör içerisinde ayrıca, kayıt gibi öğrenim giderleriyle ilgili ekonomik sıkıntılar dahil, yaşanabilecek her türlü sorun karşısında polisten destek alabilecekleri uyarılarına ve irtibat numaralarına da yer verildi.

Aileleriyle kayıt için gelen öğrencilere hazırladıkları klasörleri tanıtan polisler, terörle ve uyuşturucuyla mücadelenin yalnız operasyonel faaliyetlerle sonuca ulaşılamayacağını, özellikle ailelerinden uzakta yaşayan üniversiteli gençleri hedeflediklerini anlattı.

Stantların İzmir'deki 4 üniversitenin yerleşkesinde daha kurulacağı ve kayıtların süreceği dönem boyunca hizmet vereceği bildirildi.

Emniyet yetkilileri, geçen yıl başlattıkları bu uygulamayla, kayıt için üniversiteye gelen 20 bin öğrenciye dosyaları dağıttıklarını bildirdi. Dosyada yer alan uyarılar doğrultusunda, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerden gelen talepler üzerine araştırma yapılarak 60 öğrenciye burs sağlandığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber