Çelik: Amerika'ya Türkçe öğretmeni göndereceğiz

Haber Giriş : 09 Mart 2005 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ABD'li yetkililerden Türkiye'ye daha çok İngilizce öğretmeni gönderilmesi talebinde bulunduklarını belirterek, Türkiye'nin de ABD'ye Türkçe öğretmeni göndermek üzere program başlatacağını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın eğitim ve Avrupa'dan sorumlu yetkilileri ve ABD Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle biraraya gelen Çelik, daha sonra Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde, açıklamalarda bulundu. Bakan Çelik, ABD'de yaşayan Türklerin çocuklarının Türkçe'yi doğru dürüst konuşamadıklarını belirterek, Türkçe öğretmenlerinin ABD'de görevlendirilmesini öngörecek programın öncelikle New York ve New Jersey gibi Türklerin yoğun yaşadığı bölgelerde başlatılacağını kaydetti.

Türkiye'de 15 yeni üniversite açmayı planladıklarını da belirten Çelik, ?Bu üniversitelerde çalışacak öğretim görevlilerin yetiştirilmesi için ABD ve diğer ülkelerle bir program başlatmak? istediklerini bildirdi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Sezer'in geri çevirdiği öğrenci affı yasa teklifiyle ilgili olarak da konuşan Çelik, yasa teklifinin perşembe günü genel kurulda görüşülerek tekrar cumhurbaşkanına gönderileceğini söyledi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber