Kurum içi, kurumlar arası ve açıktan atama ile öğretmen alımı ertelenmemelidir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Eylül 2010 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

18?27 Ağustos 2010 tarihleri arasında Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 14, 15 ve 16. maddelerine dayalı olarak; kurumlar arası ilk atama/kurum içi atama, kurumlar arası yeniden atama, açıktan ilk atama, açıktan atama ve milli sporcuların ataması kapsamında öğretmen adaylarının başvuruları kabul edilmesine rağmen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili kamuoyunda oluşan şaibelerden dolayı 31.08.2010 tarihinde yapılması planlanan öğretmen atamaları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ertelendi.

Fakat Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 14, 15 ve 16. maddelerine dayalı olarak; kurumlar arası ilk atama/kurum içi atama, kurumlar arası yeniden atama, açıktan ilk atama, açıktan atama ve milli sporcuların ataması' kapsamındaki öğretmen atamaları KPSS puanına bağlı olmayıp hizmet puanına bağlıdır.

?Kurum içi, kurumlar arası ve açıktan atama ile öğretmen alımı ertelenmemelidir.? başlığı altında memurlar.net forumunda 3 bin civarındaki öğretmen adayı atanma beklentilerini dile getirmektedirler.

Milli Eğitim Bakanlığı KPSS puanına bağlı olmaksızın başvuruları alınan 3 bin civarındaki adayın, öğretmen ihtiyacı da dikkate alınarak, KPSS ile ilgili soruşturmanın sonucu beklenmeden atamasını yapmalıdır.

Bu öğretmenlerin atamalarının yapılması için Türk Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen Sendikaları bakanlığa yazılı olarak başvurmuşlardır.

Ahmet Kandemir
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber