Adana'da 545 obez polis sayısı 12'ye düştü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2010 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Valisi İlhan Atış, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'in göreve geldikten sonra, obez polisleri zayıflatmaya yönelik yapmış olduğu çalışmanın sonucunda, emniyette bulunan 545 obez polis sayısının 12'ye düştüğünü söyledi.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Van İl Emniyet Müdürlüğü'nden yaklaşık bir yıl önce atandıktan sonra, ilk çalışması emniyette bulunan obez polisleri zayıflatmak oldu. Kesmez, emniyette bulunan 7 bin polisten 545'inin obezite olduğunu tespit ederek, zayıflamaları için Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu öğretim görevlileri ile bir program hazırladı. Program çerçevesinde polisler her akşam üniversiteye giderek öğretim görevlileri gözetiminde spor yapmaya başladı. Her gün ayrı

dallarda spor yapan polislerin göbekleri erimeye başladı.

Vali İlhan Atış, uygulanan programın sonuç verdiğini belirterek, 545 obez polis sayısının 12'ye kadar düştüğünü söyledi. Atış, kilolu olmanın özel bir durum olduğunu ancak polisin bu özel duruma giremeyeceğini belirterek, "Polisin hareket kabiliyetinin iyi olması gerekiyor. Çünkü onlar sürekli sokaklarda asayişi bozan kişileri kovalıyor. Bu nedenle polisin zayıf ve çevik olması gerekiyor" dedi.

Çevik ve atik olmanın yanı sıra bir insanın sağlıklı olması için zayıf olması gerektiğini anlatan Atış şöyle devam etti:

"Özellikle Adana gibi sıcak illerde kilolu olmak çok tehlikeli. Kars'ta olsanız kiloyu soğuktan korunmak için kullanabilirsiniz ama Adana'da durum tam tersine. Ben Adana'da 2 kilogram almayı bile hemen fark ediyorum. Bu nedenle kilo almamak lazım."

Atış, 12 polisin de zayıflaması için gerekli çalışmaların yapıldığını, onların da zayıflayacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber