DİE çalışanları mutsuz çıktı

Haber Giriş : 10 Mart 2005 06:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK'e bağlı BES (Büro Emekçileri Sendikası), BASK'a bağlı BÇS (Bağımsız Çalışanlar Sendikası) ve Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro Sen, bin 500 çalışana sahip Devlet İstatistik Enstitüsü'nde (DİE) anket yaptı. Ankete binin üzerinde personel katıldı. 'DİE Çalışanları Memnuniyet-Beklenti Araştırması' adlı ankette personele, beş seçenekli 95 soru soruldu. Sorulardan bazıları şöyle:

'Enstitü iyi yönetilmektedir', 'Enstitü tarafından üretilen istatistikler kaliteli ve güvenilirdir', 'Yönetim personele ve düşüncelerine değer vermektedir', 'Atamalarda siyasi görüş tek başına belirleyici kriter değildir', 'Enstitü personeli her türlü imkandan adil bir şekilde yararlanmaktadır', 'Kendimi yetiştirmek için gerekli imkanlara sahibim', 'Fiziksel çalışma koşullarım iyidir', 'Özel hayatım için yeterince zaman kalmaktadır', 'Bir üst amirimiz personeli arasında din, dil, ırk ve siyasi görüş gözetmez', 'Yemekhane hizmetleri sağlıklı ve hijyeniktir', 'Otopark yeterlidir', 'Kreş yeterlidir', 'Siz Enstitü Başkanı olsaydınız ilk icraatınız veya çözeceğiniz sorun ne olurdu?', 'Yeni yasa ile çalışan personelin idari ve özlük haklarında bir iyileşme söz konusu olacaktır.'

Kendi personeli 'mutsuz' çıkan DİE bir süre önce Türkiye genelinde bir 'mutluluk anketi' yapmıştı. Anket sonuçlarına göre halkımızın yüzde 48.7'si 'mutlu', yüzde 9.3'ü 'çok mutlu', yüzde 9.5'u da 'mutsuz' çıkmıştı. Araştırmada kadınların mutluluk oranı yüzde 51.3 çıkarken bu oran erkeklerde yüzde 46.1 olarak gerçekleşmişti.

aksam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber