CHP faturayı MHP ve tatilciye kesti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Eylül 2010 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Referandumda yüzde 57,9 ?evet? oyu çıkması ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçmen kütüğünde kaydının olmaması nedeniyle oy kullanamaması, CHP Genel Merkezi'nde dün gece yarısına kadar derin bir sessizliğin hakim olmasına yol açtı

Kılıçdaroğlu, saat 24.00'e kadar basının önüne çıkmazken, partililerden de oylama bitene kadar açıklama yapılmaması gün boyu partide referandumdan çok bu konunun konuşulmasına yol açtı. Parti yönetiminin, gazetecilerin gün boyu aradığı Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da mı yoksa İstanbul'da mı olduğu konusunda net bilgi vermemesi ve basının yanıltılması partideki kafa karışıklığının boyutunu ortaya koydu.

SAV'A SORULAR

CHP,Referandum İzleme Merkezi'ni 4. kattaki İsmail Cem Salonu'nda kurdu. Genel Sekreter Önder Sav, merkezin tanıtımını yaptığı basın mensuplarının, Kılıçdaroğlu'nun nerede olduğuna yönelik sorularına önce ?nerede olduğunu bilmedikleri? yanıtını verdi. Sav, daha sonra, ?Sayın Genel Başkan'ın nerede olduğunu bilmiyorum. İstirahatte? dedi. Kılıçdaroğlu, gün boyu ortaya çıkmazken, eşi, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da olduğu, İstanbul İl Yönetimi ise Ankara'ya gittiği bilgisini verdi. Bu durum, partiyi takip eden gazetecilerin ve partililerin, referandumdan çok Kılıçdaroğlu'nun nerede olduğuna odaklanmasına yol açtı.

Saat 20.00 sıralarında genel merkeze gelen Baykal döneminde Genel Saymanlık ve Parti Sözcülüğü yapmış olan Mustafa Özyürek, ?Sandık böyle tecelli etmiştir. Saygı duyacağız. Bu referandum hukuk devletini ortadan kaldıracak, yargıyı bütünüyle iktidarın emrine verecek bir sonuç çıkmıştır? dedi.

KURMAYLARA TELEFON

Başbakan Erdoğan'ın açıklama yaptığı sıralarda CHP yönetimi de kendi arasında toplanarak gelen ilk sonuçları değerlendirmeye aldı. Toplantı yapılması talimatının, 21.00 sıralarında kurmaylarını telefonla arayan Kılıçdaroğlu'ndan geldiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu, Ankara'daki MYK üyelerinin toplanarak durumu değerlendirmesini istedi. Bir açıklama metninin hazırlanmasını isteyen Kılıçdaroğlu, binaya ulaştığında metne son şeklini vereceğini söyledi. 22.00 sıralarında partiye gelen Kılıçdaroğlu, MYK üyeleriyle bir araya gelerek yapılacak açıklamaya son şeklini verdi.

CHP kurmayları da yaptıkları toplantıda, ilk aşamada; referandumda ?evet? oylarının yüksek çıkmasında, ?Bayram tatilinde olanların tatili kesip oy kullanmaya gelmemeleri, katılımın düşük olması ve MHP'nin tabanının bölünerek bir kısmının ?evet' oyu vermesinin etkili olduğu? değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber