Bu okuldaki öğrenciler ders başı yapamadı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Eylül 2010 15:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Okulun ana binasında yürütülen tadilat çalışmaları tamamlanmadı. Öğrenciler de törenin ardından evin yolunu tuttu.

Sivas'taki bir ilköğretim okulunda tadilat çalışmaları nedeniyle bazı sınıflarda eğitim başlamadı.

Kümbet Mahallesinde eğitim veren Mehmetçik İlköğretim Okulunun ana binasında yürütülen tadilat çalışmaları tamamlanmayınca, 3,4,5,6,7. ve 8'nci sınıfta eğitim gören öğrenciler ders başı yapamadı. Sabah saatlerinde okula gelen öğrenciler, törenin ardından kitaplarını teslim aldıktan sonra evin yolunu tuttu.

Okulun ek binasında ise 1'inci, 2'nci ve ana sınıfı öğrencileri ders başı yaptı. Okulun idarecileri ve öğretmenler de tadilat çalışmalarının tamamlanmaması nedeniyle ek binada görev yapıyor.

Okulda şu anda 8 derslikte eğitim verildiğini belirten yetkililer, 16 derslikli ana binadaki tadilat çalışmalarında son aşamaya gelindiği, bugün ve yarın temizlik şirketi elemanlarınca sınıfların temizleneceğini, Çarşamba günü de onarımı yapılan binada eğitimin başlayacağını kaydetti.

Bu arada, önceki yıllarda Seyrantepe Mahallesinde eğitim veren Prof. Dr. Necati Erşan Anadolu Öğretmen Lisesi, Gültepe okullar bölgesindeki yeni binasına taşındı. 24 derslikli yeni binada eğitim-öğretim başlarken, 450 öğrencinin eğitim gördüğü okulun pansiyonunun da tamamlandığı, pansiyona taşınma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi. Pansiyonda 200 öğrencinin kalacağı belirtildi.

SİVAS'TA 12 YENİ BİNA EĞİTİME KAZANDIRILDI

Sivas'ta yapımı tamamlanan aralarında okul, spor salonu ve pansiyonun bulunduğu 12 yeni bina, 2010-2011 eğitim öğretim yılında hizmete sunuldu.


Milli Eğitim Müdürlüğünce kent merkezi ve ilçelerde yaptırılan aralarında lise, ilköğretim, otistik çocuklar eğitim merkezi ve spor salonunda bulunduğu binalar, eğitim döneminin ilk gününde hizmete açıldı.

Karşıyaka Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Gemerek Anadolu Öğretmen Lisesi, Suşehri Tarım Lisesi, Kazancılar İlköğretim Okulu, Altınyayla Minik Kalpler Anaokulu, Pamuk Aslan Kuzköy Anaokulu, Sivas Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi, Kangal Koç Lisesi, Suşehri TOKİ İlköğretim Okulu, Merkez Mehmet Akif Anaokulu, 200 öğrenci kapasiteli Merkez Ortaöğretim Pansiyonu ve Yenişehir Anadolu Lisesi Spor Salonu'nun bu yıl hizmete sunuldu.

Bu arada yıl içerisinde Merkez Fen Lisesi, Zara Anadolu Öğretmen Lisesi, Merkez Güneyköyü İlköğretim Okulu ve Zara Reşit Paşa İlköğretim Okulu'nun da temellerinin atılarak, önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirileceği belirtiliyor.

Yenişehir Lisesi ve 4 Eylül İstanbul Menkul Kıymetler Lisesi de Anadolu Lisesine dönüştürülen okullar arasında bulunuyor.

Sivas genelinde 624 okul, 17 halk eğitim merkezi ve 3 mesleki eğitim merkezinde, 5 bin 379 derslikte 131 bin 281 öğrenci ve 6 bin 959 öğretmen ile eğitim-öğretim hizmetlerinin sürdürüldüğü kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber