Sahte çürük raporu davasında itirazlara ret

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2010 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un da aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 17 sanıklı 'sahte çürük raporu' davasına bugün başlanıyor. Sanıklar İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Davanın sanıkları arasında Sibel Çarmıklı ile oğlu da bulunuyor. Çok sayıda müştekisi bulunan davada şikayetçiler arasında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da yer alıyor. Bazı sanatçıların da müşteki olarak ifadeleri alınmıştı.

Davada, Albay Üçok için 403 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

HAKİM ALBAY ÜÇOK ADLİYEDE

''Sahte çürük raporu'' soruşturması kapsamında 8'i tutuklu 17 sanığın 1 ila 413 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması istemiyle açılan davanın tutuklu sanıklarından Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, adliyeye getirildi.

Hasdal Askeri Cezaevinden Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine cezaevi aracıyla getirilen Üçok, adliye içerisindeki sanıkların tutulduğu nezarete alındı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmanın, davanın diğer tutuklu sanıklarının gelmesinin ardından başlaması bekleniyor.

ALBAY ÜÇOK ASKERİ MAHKEMEDE YARGILANMAYI İSTEDİ

''Sahte çürük raporu'' soruşturması kapsamında 8'i tutuklu 17 sanığın 413 yıla kadar değişen hapis cezalarına çarptırılması istemiyle açılan davanın ilk duruşmasına, sanık ve avukatlarının taleplerinin değerlendirilmesi için ara verildi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada söz alan tutuklu sanık Albay Ahmet Zeki Üçok, askeri savcı olduğunu, askeri savcıların görevleriyle ilgili suç işlediklerinde en yakın askeri mahkemede yargılanması gerektiğini belirterek, mahkemenin bu konuda görevsiz olduğunu düşündüğünü kaydetti.

Üçok, iddianamede yer alan suçların dolandırıcılık kapsamına girdiğini, cebir ve tehdide yönelik bir suçun yer almadığını, davanın askeri ceza mahkemesinde görülmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Celal Kara ise yargılama yetkisinin mahkemelerine ait olduğunu belirterek, yetkisizlik ve görevsizlik taleplerinin reddedilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, bu itirazların değerlendirilmesi için duruşmaya ara verdi.

SAHTE ÇÜRÜK RAPORU DAVASINDA İTİRAZLARA RET

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, ''sahte çürük raporu'' soruşturması kapsamında 8'i tutuklu 17 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşmasında yapılan yetki ve görev itirazlarına ilişkin talepleri reddetti.

Duruşmaya verilen arada sanık ile avukatlarının yetki ve görev itirazlarına ilişkin taleplerini değerlendiren mahkeme heyetinin başkanı Şeref Akçay, sanıklara isnat edilen bir kısım eylemlerin Ankara'da, bir kısmının İstanbul'da gerçekleştiğinin iddia edildiğini belirterek, davanın ayrılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Şeref Akçay, tutuklu sanık Albay Ahmet Zeki Üçok'un talebiyle avukatların yaptığı yetki ve görev yerine ilişkin itirazların reddine karar verildiğini belirtti.

Duruşmanın bu adliyedeki en büyük salonda görüldüğünü kaydeden Akçay, salonun değiştirilmesi talebini de reddettiklerini ancak savunmalar sırasında avukatlara ve sanıklara birbirlerini görme imkanı sağlanacağını belirtti.

Akçay, Üçok'un duruşma arasında eşiyle görüşmesine ilişkin talebin de bu durum jandarmayı ilgilendirdiği için reddine karar verdiklerini söyledi.

Başkan Akçay, sanık ve avukatlarının savunmalarını yaparken görüntü ve ses kaydına alınacağını, bunun dışındaki durumlarda bu sistemin kullanılmayacağını, eski sisteme göre davanın görüleceğini ifade etti.

Salonun görüntü ve ses kaydı için hazırlanması amacıyla duruşmaya ara verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber