Yangın teçhizatıyla eylem yapan itfayeciler, özlük hakkı istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2010 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent'te Memur-Sen'e bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği (Bem-Bir-Sen) üyesi bir grup, yangın kıyafetleri ve yangın söndürme hortumlarıyla Kızılay Güvenpark'ta eylem yaptı. İtfaiye haftası kutlamaları nedeniyle gerçekleştirilen eylemde itfaiyecilerin özlük haklarının verilmesi istendi.

Bem-Bir-Sen üyesi yaklaşık 30 kişi Kızılay Güvenpark'ta toplandı. Göstericiler, itfaiye kıyafetleri giyip, itfaiye hortumlarını yere bıraktı. "Dünyada 1000 kişiye 1 itfaiyeci Türkiye'de 3500 kişiye 1 itfaiyeci" pankartı taşıyan grup, "İtfaiye çalışanları arasında eşit statü sağlansın", "Çocuklarımızdan utanmak değil, örnek olmak istiyoruz" yazılı dövizleri taşıdı.

Grup adına konuşan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, itfaiyecilerin yangın söndürme çalışmalarında canlarını ortaya koyduğunu ancak, itfaiyeciliğin henüz meslek haline gelmediğini söyledi.

Büyükşehir Belediyeleri dışındaki itfaiye personelinin yangınlara donanımsız müdahale ettiğini savunan Turbay, "Pek çok belediye 24 saat görevde olan itfaiyecinin yemek parasını bile ödemiyor. Anadolu'daki çoğu teşkilat eğitim almamış taşeron firma personelinden oluşuyor. Yıpranma payı uygulaması kanuna aykırı işletiliyor. Türkiye'nin 40 bin itfaiye eksiği var." dedi.

Her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan itfaiye haftasının bu yıl yine çözülmemiş sorunlar yumağı haline geldiğini öne süren Turbay, kutlamaların teslim edilemeyen kazanılmış hakların beklentisi içinde geçtiğini kaydetti.

İtfaiyecilerin özlük haklarının teslim edilmesini isteyen Turbay, "Alevlerin arasında, dumanların arasındayken bir yandan da evdeki tencerede ne kaynadığını düşünmelerine fırsat vermeyelim. Lütfen yangına koşan bu cesur yürekleri karartmayalım." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber