'Sağlıkta Dönüşüm' SGK'ya ödül getirdi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Ekim 2010 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya Bankası, Sağlıkta Dönüşüm ve Genel Sağlık Sigortası uygulamaları sebebiyle, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Emin Zararsız'a 'Sağlıkta Dönüşüm Projesi Ödülü' verdi. Dünya Bankası Sağlık ve Sosyal Sigorta Programı Ekip Lideri Rekha Menon, Türkiye'de Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve sağlık koşullarının geliştirilmesi alanlarında yürütülen projenin, Dünya Bankası'nın programında öncelikli olarak yer aldığını ve projeyle önemli sonuçlar elde edildiğini söyledi. Zararsız'a ödülünü veren Memon, 'SGK, Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin çok önemli bir ayağı. Türkiye'nin son 10 yılda sağlıkta geldiği nokta, birçok ülkede karşılaştığımız boyutta değil, takdirle karşılıyoruz' diye konuştu.

YARDIM BEKLİYORUZ: Zararsız ise amaçlarının herkesin sağlığa erişebilmesinin önündeki engelleri kaldırmak ve maliyeti düşürmek olduğunu belirtti. Zararsız, 'Bu çalışma diğer ülkelere de model oluşturabilecek nitelikte. Projeyi dünyaya tanıtma konusunda Dünya Bankası yetkililerinden yardım rica ediyoruz' dedi.

KRONİK HASTALAR TAKİP ALTINDA

Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Hasan Çağıl, 1 Ekim itibarıyla başta diyabet hastaları olmak üzere kronik hasta takibine başlandığını kaydetti. Çağıl, 'Diyabet hastaları için konulan teşhisler, hekimlerin ismi, ilaçlar, bazal değerleri, değerlerinin ne seviyeye geldiği gibi verilerin işlendiği elektronik sayfalar oluşturduk. 3 milyondan fazla diyabet hastamız var. Bir yıl sonra bu kişilere ait bilgilerin hem akademisyenler, hem sağlık politikalarını oluşturanlar tarafından, hem de finans açısından SGK tarafından kullanılabilir hale geleceğini düşünüyoruz' dedi

ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber