Sağanak yağışlar sürecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2010 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, son 24 saatte Bursa merkezde metrekareye 114.8, Bilecik'e 92.0, Ankara Nallıhan'da 86.2, Beypazarı'nda 68.0 kilogram yağış düştüğünü, bu yağışların istasyonların kuruluşundan bu yana ölçüm süresi içinde kaydedilen en yüksek değerler olduğunu bildirdi.

Çağlar, 12 Ekimde yaptıkları meteorolojik değerlendirmede, Marmara ve Kuzey Ege'de başlayacak yağışların İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Bolu, Zonguldak, Düzce, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olmak üzere zamanla Marmara, Ege, Karadeniz, İç Anadolu bölgelerinde yağışlara neden olacağı tahmininde bulunduklarını hatırlattı.

Çağlar, tahminleri doğrultusunda yağışların, Marmara'nın güneydoğusunda şiddetli olmak üzere İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olduğunu kaydetti.

Son 24 saatte Bursa merkezde metrekareye 114.8, Bilecik'te 92.0, Nallıhan'da 86.2, Beypazarı'nda 68.0 kilogram yağış düştüğünü ifade eden Çağlar, bu yağışların tekerrür periyodunun 100 yılın üzerinde olduğunu, bu yağışların istasyonların kuruluşundan bu yana ölçüm süresi içinde kaydedilen en yüksek değerler olduğunu bildirdi.

Çağlar, diğer bazı bölgelerde son 24 saatte metrekareye düşen yağış miktarı hakkında şu bilgileri verdi:

''Bursa Gemlik'te 101.4, Yenişehir Meydan'da 100.4, Bursa Uludağ'da 84.4, Bursa İznik'te 70.6, Bursa İnegöl'de 65.6, Sakarya Geyve'de 61.8, Bilecik Söğüt'te 59.0, Balıkesir Erdek'te 55.0, Bandırma'da 46.8, Ankara Akıncı 44.8, Esenboğa 37.6, Yalova'da 35.2, Çanakkale'de 35.2, Sakarya'da 30.3, Tekirdağ'da 29.2, İstanbul merkezde 27.2, Ankara merkezde 25.6, Düzce'de 25.6, İzmir Çiğli'de 2.0 kilogram.''

-YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK-

Bugün tüm yurdun yağışlı geçeceğini bildiren Çağlar, yağışların Marmara, İç Anadolu'nun kuzeyi, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Kayseri, Erzincan, Tunceli çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Kıyı Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Zonguldak, Bartın, Manisa, Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiğini belirtti.

Yarın da tüm yurtta yağışların devam edeceğini vurgulayan Çağlar, yağışların Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Antalya, Isparta, Burdur ile Adana'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli olmasının beklendiğini kaydetti.

Cumartesi günü ise Güneydoğu Anadolu'nun batısı dışında tüm yurtta havanın yağışlı olacağını bildiren Çağlar, yağışların Kıyı Ege ile Çanakkale, Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiğini ifade etti.

Hava sıcaklığının ise yarın batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağını, kuzeydoğu bölgelerde ise 2 ila 4 derece artacağını bildiren Çağlar, hafta sonunda mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceğini bildirdi.

Çağlar, kuvvetli yağışların oluşturacağı sel, su baskını, yıldırım, heyelan gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

-OTOBÜS TERMİNALİ 6 SAAT KAPALI-

Bursa'da etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle, yolcu otobüsleri şehirlararası otobüs terminaline 6 saat süreyle giriş-çıkış yapamadı.

Kentte dün geceden itibaren etkisini gösteren, sel ve su baskınlarına yol açan sağanak, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminalinde de olumsuzluklara neden oldu.

Şiddetli yağmurun ardından otobüs terminalinin çevresi ve içi suyla doldu. Suların yolları kapaması nedeniyle şehir dışından gelen yolcu otobüsleri terminale giriş yapamazken, peronlardan kalkış için bekleyen otobüsler de bir süre mahsur kaldı.

Bursa'ya gelen otobüsler yolcularını terminal girişinde alabildi. Terminalde bilet satışı yapılmazken, Bursa'dan başka kente giden vatandaşlar da otobüslere yine terminal dışından binebildi.

Terminal içi ve çevresinin temizlenmesi, peronlara giden yolun sulardan arındırılmasının ardından otobüslerin giriş ve çıkışlarına kontrollü bir şekilde izin verilmesine başlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber