Öğrencilerin otobüs eylemi

Haber Giriş : 21 Ekim 2010 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih TURAN

KARADENİZ Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci, Trabzon'da yürüyüş yaparak belediyeden otobüs sayılarının artırılması ve mevcut otobüslerin yenilenmesi istedi.

KTÜ Öğrenci Kolektifi'ne üye bir grup öğrenci bugün Cumhuriyet Mahallesi'nde toplanıp Trabzon Belediye binasının önüne kadar yürüyerek, belediyenin otobüs sayılarının azlığını protesto etti. ?Hamsi değil öğrenciyiz, balık istifi ulaşım istenmiyoruz' diye slogan atan öğrenciler, Belediye Başkanı Ak Parti'li Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'dan yeni sefer sözü aldı. Trabzon Belediyesi önünde öğrenciler adına bir konuşma yapan Sinem Kara, ?Ulaşımda her gün sorunlar yaşamaktayız. Üniversiteliler balık istifi yolculuk yapmaktadır. KTÜ- Meydan hattının kaldırılması bizi dolmuşa binme zorunda bırakarak mağdur kılmıştır. Belediyeden talebimiz; eski otobüsler yenilensin, KTÜ- Meydan hattı yeniden hizmete sokulsun ve özellikle ders çıkış saatlerinde yaşanan sıkışıklığı engellemek üzere ek seferler konulsun. Bizler balık istifi ulaşım istemiyoruz? diye konuştu.

Belediye önünde gerçekleşen oturma eylemi sonrası Trabzon Belediyesi Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, öğrencilere sorunlarının giderilmesi için çalışma başlatacağını söyledi. Öğrenciler aldıkları cevap sonrasında oturma eylemlerine son vererek olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber