Türk Tabipler Birliği: SSK'nın devrinde hala sorunlar var

Haber Giriş : 15 Mart 2005 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi nedeniyle yaşanan kaos ortamının aradan geçen zamana karşın devam ettiğini iddia etti.

TTB, kamuoyu, kuyrukların ortadan kalkmasını ve sorunların bir an önce çözülmesini talep ederken, işçilere, işyeri hekimlerinin yazdığı reçeteler için yeni kuyrukların oluşturulduğunu ileri sürdü.

TTB'den yapılan yazılı açıklamada, Türk Eczacıları Birliği (TEB) ve SSK arasında imzalanan protokole göre, işyeri hekimlerinin yazdığı reçetelerin önce eczacı odası temsilciliklerine onaylatıldığını, sonra da günlük olarak belirlenen 'nöbetçi' eczanelerden ilaçların alındığı hatırlatıldı. Bu uygulamaya göre çalışanların reçetelerini en yakındaki eczaneden almak yerine, temsilcileri vasıtasıyla önce çok az sayıdaki temsilcilik önünde kuyruğa gireceğini, ardından nöbetçi eczaneyi arayıp ilaçları aldıktan sonra işyerine dönüp ilaçları hastalara dağıtacağını bildirdi. Bu uygulamanın akıl ve mantığa uymadığını savunan TTB, "Bir ildeki tüm işyeri reçetelerinin toplam ederi, orta büyüklükteki bir devlet hastanesinden çıkan miktara bile denk düşmezken, bunları eczaneler arasında eşit dağıtma çabasının, eczanelere ekonomik anlamda bir yararı olmayacağı gibi, hastalara eziyet etmekten başka bir sonucu da olmayacaktır" iddiasında bulundu.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber