Genelkurmay'ın savunması boş çıktı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 23 Ekim 2010 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı'ndan ilginç bir açıklama geldi.

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner'in, 2007'de Cumhurbaşkanını Abdullah Gül'ün başörtülü eşi Hayrunnisa Gül'ün elini sıkmamak için protokoldeki yerini terk etmesiyle ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan ilginç bir açıklama geldi.

Buna göre Güner'in protokolden kaçarken yakalandığı görüntüler, 'Ankara Valisi ile sohbet etmekte iken, tören için yerine doğru hareket etmesinden ibaret'ti. 3 yıl aradan sonra gelen açıklama kamuoyunu şaşırttı. Ancak Gül'ün Cumhurbaşkanı olmasından itibaren 13 ay boyunca 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanlığı yapan Arslan Güner'in, Hayrunnisa Gül'e yönelik tavrının sadece bir karşılamada değil birden çok karşılama ve uğurlamada görüldüğü ortaya çıktı.

FİRST LADY'YE SIRTINI DÖNDÜ

Org. Aslan Güner, Korgeneral rütbesiyle görev yaptığı 4. Kolordu komutanlığı sırasında Gül'ün Cumhurbaşkanı seçildiği 28 Ağustos 2007'den terfii ettiği 30 Ağustos 2008'e kadar yaklaşık 13 ay boyunca Ankara'da protokol görevinde bulundu. Güner'in bayan Gül'e karşı ilk tavrı 19 Eylül 2007'de Cumhurbaşkanı'nın KKTC'den dönüşü sırasında gerçekleşti.

Güner, Cumhurbaşkanı'nın eşinin elini sıkmamak için protokoldeki yerini değiştirdi. Gül, 'Askerin türban tavrı' olarak yorumlanan olaydan 2 ay sonra eşiyle birlikte Azerbaycan'a gitti. Gül'ü, uğurlayan heyette yer alan Güner, bayan Gül'ün elini sıkmadı. Azerbaycan temaslarını tamamlayıp Ankara'ya dönen Cumhurbaşkanı Gül u yine Arslan Güner karşıladı.

Ancak Güner, Hayrunnisa hanımla karşılaşmamak için adeta köşe kapmaca oynadı. Güner, protokol sırası yerine tören mangasının tam karşısında durdu ve yalnızca Gül ile tokalaştı. Uçaktan inen Gül, eşi Hayrünissa Gül ile birlikte protokoldekilerin elini tek tek sıktı. Gül, daha sonra protokolden ayrı duran Güner'in yanına giderek tokalaştı. Gül'ün tören mangasını selamladığı sırada, Hayrünnis-sa Gül, askerlerin arkasından dolaşarak VIP salonuna geçti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte 2 Ekim 2007'de Fransa'ya, 2 Aralık 2007'de Pakistan'a gitti.

TAVIR DEĞİŞMEDİ

12 Ocak 2008'de ise ABD'den yurda döndü. Esenboğa Havalimanı'nın kullanıldığı bu üç ziyarette de Aslan Güner karşılama protokolünde yer aldı. Ancak Güner'in tavrı yine değişmedi ve bayan Gül'den kaçmayı tercih etti.

Seçkin Ergün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber