Tüm itibarımı kullandım, gelirken makul bir şeyler getir

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 28 Ekim 2010 08:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yargıdaki rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan Yargıtay 12. Hukuk Dairesi eski Başkanı Mustafa O.'nun polisin teknik takibine düşen görüşmeleri nedeniyle tutuklandığı öğrenildi.

Avukatların yanı sıra firma yetkilileri ile de görüşmeler yapan O.'nun para karşılığı dava takip ettiği iddia ediliyor. Mustafa O., sorgusunda hesabına yatırılan paraları danışmanlık ücreti olarak aldığını söylemişti.

Mustafa O., Bir Fuarcılık şirketiyle Dünya Ticaret Merkezi arasındaki davayla ilgili 'rüşvet' iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Mustafa O.'nun avukatlar ve firma yetkilileri ile yaptığı görüşmelerin teknik takibe takıldığı öğrenildi. Bu konuşmalarda, Mustafa O.'nun "Tüm itibarımı kullandım, gelirken sen takdir et makul bir şeyler getir.", "Tüm ağırlığımı koydum, tek kontenjanımı senin için kullandım. Danıştay Hukuk Dairesi başkanı arkadaşım." gibi çok sayıda kuşkulu görüşme yaptığı ileri sürülüyor. Mustafa O.'nun Yargıtay'ın yanı sıra Danıştay'daki davaları da yakın takibe aldığı ileri sürülüyor.

Hesabınıza 5 bin lira yatırdım

2009 yılında Yargıtay'da temyizi görülen bir davayla ilgili Mustafa.O. ile avukat H.G. arasındaki görüşmede O., "Arabaya atlayın gelin Yargıtay'a. Benim arabada oturur konuşuruz. Sizinle görüştükten sonra ben Başkan'la görüşeceğim." demesi üzerine H.G., "Tamam efendim zaten 5 dakika mesafedeyim." diyor. "Ben sordum dosya bir tetkik hakimine verilmiş." diyen Mustafa O.'ya, avukat H.G., "Efendim ben bu şeyi yatırdım. Yalnız bu sizin verdiğiniz dolar hesabıymış. Hesaba 5 bin TL yatırdım." diyor. O.'nun Yargıtay 14. Hukuk Dairesi'ne temyiz edilen bir menfi tespit davasını da yakından takip ettiği ifade ediliyor. M.O. görüştüğü firma yetkilisi M.Z.'ye, "Senin bu dava az kalsın adli tatil sonuna kalıyordu. Sizin 100 bin dolar ekime kadar kalacaktı. Erkene aldırdık. Bütün itibarımı kullandım haberin olsun. Sen pazartesi gelirken bir şeyler getir. Sen takdir et, ama makul bir şey getir." dediği iddia ediliyor.

Zanlıların Yargıtay'ın yanı sıra Danıştay'daki davalara dönük de girişimlerde bulunduğu ileri sürülüyor. Mustafa O.'nun avukat S.K. ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Tüm ağırlığımı koydum, tek kontenjanımı senin için kullandım. Danıştay ... Hukuk Dairesi başkanı benim arkadaşım." diyor. S.K.'nin "Efendim konuyu biliyorsunuz zaten." sözleri üzerine, O.'nun "Açık bir kapı bıraktı. Bir şeyler yaparız. Daha fazla yardımcı olurum." ifadelerinin kayda girdiği belirtiliyor. Görüşmede S.K.'nin, "Ben pazartesi günü hesabınıza 10 bin lira gönderiyorum. Daha sonra 20 bin lira daha göndereceğim." dediği belirtiliyor. Görüşmenin hemen ardından harekete geçen savcılığın yaptığı incelemede Mustafa O.'nun hesabına 10 bin TL yatırıldığının görüldüğü ifade ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber