Polis, üniversiteyle bilimsel işbirliği yapacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2010 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Emniyet Müdürlüğü ile Uludağ Üniversitesi (UÜ) arasında imzalanan 'Bilimsel Araştırma ve Eğitim İşbirliği Protokolü' kapsamında kurulan 'Üniversite-Polis İşbirliği Geliştirme Kurulu (ÜPİGEK)' bir dizi projeyi hayata geçirecek.

Polis-üniversite işbirliğini geliştirilmesi amacıyla oluşturulan ÜPİGEK tarafından bir dizi proje hazırlanacağı bildirildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kurulun sık sık toplanacağı ve yapacağı çalışmalara şekil vereceği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kurul tarafından proje bazında çalışmaların yürütülebilmesi, bilimsel çalışma ve araştırmaları değerlendirmek üzere periyodik toplantılar düzenlenmesi hedefleniyor. İmzalanan protokolün amaçları doğrultusunda işbirliği içerisinde ulusal ve uluslararası sempozyum, konferans, kongre gibi etkinlikler ile belirlenecek konularda eğitim desteği verilmesi planlanmaktadır."

Öte yandan kurul ilk toplantısını Bursa Emniyet Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi yöneticilerinin katılımıyla 2 Kasım'da yapılacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber