Memurlardan 10 kuruşluk mesai zammına balonlu protesto

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2010 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar, mesai ücretine 10 kuruşluk zam gelmesini uçan balonlarla protesto etti.

Türk Büro-Sen Denizli Şubesi tarafından memurun bir saatlik mesaisinin verilen 10 kuruşluk zamla 1.25 kuruşa yükselmesi protesto edildi.

Türk Büro-Sen Denizli Şubesi üyeleri tarafından şube binası önünde düzenlenen eylemde, uçan balonların üzerine 10 Kuruş Zam yazıldı. Mesai zammını alkışlarla protesto eden memurlar, geçen yıl mesailere yapılan 5 kuruşluk zammı ciklet alarak protesto ettiklerini, bu yıl da balonla protestoda bulunduklarını söyledi.

Bu yıl mesai ücretlerine 10 kuruşluk zam geleceğini öğrendiklerini belirten Türk Büro-Sen Denizli Şube Başkanı İsmail Maral, "Bugün itibariyle büro iş kolunda sadece maliye çalışanlarının mesai ücretlerinden bir tatminkarlığı vardır. Bunun dışında bir çok kurumda mesai yok. Olan yerlerde de mesai ücretleri çok düşük. Özellikle kurumlarda çalışan 4-C'li personel var. Yaklaşık bir yıldır kurumlarda mesai yaptıkları halde Türk Büro Sen'in Danıştay'a açtığı dava sonucunda 4C'li personele mesai ücreti

verilmesi gerekir dediği halde Maliye Bakanlığı düzenleme yapmadığı için 4-C'liler mesai ücretlerini alamıyor. Biz bütün çalışanların mesai ücretlerinin yeniden tanzim edilmesini, komik 10 Kuruşluk zammı kabul etmediğİmizi Türk kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Kurumlarda mesai yapan arkadaşlarımız artık mesaiye kalmak istememektedir. Bunun bir an önce düzeltilmesi kamu çalışanlarını sevindirecektir" dedi.

Basın açıklamasının okunmasının ardından memurlar ellerindeki uçan balonları havaya bırakarak mesai zammını protesto etti. Polisin güvenlik önlemleri aldığı eylem bir olumsuzluk yaşanmadan sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber