Ahmet Özal: Savcıya yeni belgeler sunduk

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2010 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne gelen Ahmet Özal, "İleride çıkacak belgeler ve dinlenilecek şahitlerle bu olayın netleşeceği kanaatindeyim." dedi. Özal, savcılığa yeni bilgi ve belgeler sunduklarını söyledi.

Özal ailesi soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüşen'e ifade verdi. Semra ve Ahmet Özal Adliye'de yaklaşık 2 saat kaldı. Semra Özal, 'Yargıya intikal etmiş bir olay' diyerek gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Ahmet Özal ise annesinin ifade verirken yanında olmadığını söyledi. Annesinin savcıya vermiş olduğu belgelerden haberinin olmadığını ifade eden oğul Özal olayla ilgili daha çok dinlenilecek insanın olduğunu ifade etti. Özal, "İlerde çıkacak belgeler ve dinlenilecek şahitlerle bu olayın netleşeceği kanaatindeyim.." dedi.

"Yeni bir şey sundunuz mu?" sorusuna ise Özal, "Yüzde yüz vardır. Vardır evet." yanıtını verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sekizinci Cumhurbaşkanı Özal'ın ölümüyle ilgili basında yer alan haberler üzerine resen soruşturma başlatmıştı.

Özal'a 1988'de düzenlenen suikast girişimiyle ilgili de yine basında yer alan haberler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış, soruşturma dosyası ''yetkisizlik' kararıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber