Öğretmenleri ikramiye beklentisi sardı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2010 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılcahamam'da yapılan 18. Milli Eğitim Şurası'nda, Demokrat Eğitimciler Sendikası'nın (DES) teklifi üzerine her 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere bir maaş ikramiye verilmesi yönündeki kararın ardından eğitimcileri bir maaş ikramiye beklentisi sardı.

Eğitimciler ikramiye uygulamasının bu yılki Öğretmenler Günü kutlamalarına yetiştirilmesini beklerken, DES'in verdiği önerge ile şurada kabul edilen "Hizmetli, memur ve şeflerden oluşan diğer eğitim çalışanlarına da eğitim yılının başında yalnızca öğretmenlere verilen eğitim-öğrenim tazminatının verilmesi" kararı da eğitim çalışanları arasında büyük bir memnuniyet oluşturdu. Sendika olarak verdikleri önergeler neticesinde alınan kararların Türk eğitim sisteminin geleceği için ümit verici kararlar

olduğunu belirten DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, verdikleri önergelerle aldırdıkları kararları şöyle açıkladı:

"- Birçok meslek grubuna tanınan yıpranma payı uygulamasının engelli çocuklara eğitim veren özel eğitim öğretmenlerine de verilmesi.

- Eğitim ordusunun gizli kahramanları olan hizmetli, şoför, bekçi, hademe, memur ve şeflerden oluşan eğitim çalışanlarının tayin, terfi ve görevde yükselme sistemlerinin adaletli ve objektif kriterlere göre yeniden belirlenmesi.

- Eğitim sisteminin önemli sorunlarından birisi olan okul müdürlüğü yöneticiliğinin genel idari hizmetler sınıfı içine alınması.

- Üstün zekalı ve üstün yetenekli çocukların eğitimi ve istihdamına dönük özel eğitim programları uygulayan çağdaş Enderun okullarının açılması.

- Birçok bağımsız ve onurlu ülkede olduğu gibi Türkiye'de de yabancı dilde eğitimin yasaklanarak, eğitimin tüm basamaklarında eğitim dili olarak yalnızca Türkçe dilinin kullanılması."

Avcı, Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartmaya dönük nitelikte şura kararları çıkarttıklarını söyleyerek, kararların hayırlı olmasını diledi. Eğitimcilerin şurada sendikaların ideolojik konularla ve siyasi tartışmalarla anılmasından rahatsızlık duyduklarını ve sendikaların eğitimcilerin ekonomik, mesleki ve özlük haklarıyla ilgilenmelerini istediklerini ifade ettiklerini kaydeden Avcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya seslenerek, öğretmenlere

verilecek bir maaş ikramiyenin bu yılki 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne yetiştirilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber