Özel güvenliğe üst arama yetkisi geliyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 12 Kasım 2010 21:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SEDAT GÜNEÇ

İçişleri Bakanlığı, Özel Güvenlik Kanunu'nda köklü değişikliğe gidiyor. İçişleri Bakanlığı'nda hazırlanan taslakla özel güvenlik görevlilerine polis ve jandarma gibi elle arama yetkisi getiriliyor.

Daha önce el dedektörü ile arama yetkisi bulunan özel güvenlikçiler yeni düzenleme ile el dedektörünün işaret verdiği noktalarda ya da dedektör bulunmayan yerlerde vatandaşların üstlerini elle arayabilecek. Kanun tasarısıyla, lüks konut siteleri gibi yerlerde gözetmen ve yönlendirme memuru unvanıyla çalışan yaklaşık 40 bin kişinin de özel güvenlik kapsamına alınması planlanıyor.

Özel güvenlik personeline 5 yılda bir yaklaşık 500 bin liraya mal olan sınav harçlarıyla ilgili düzenleme de yapıldı. 5 yılda bir çalışma ruhsatı alması zorunluluğu kaldırılıyor. 5 yılda bir yapılan yenileme eğitimleri ise devam edecek. Tasarıda alarm merkezleri ile ilgili yeni düzenlemeler de var. Yeni açılacak alarm merkezlerine artık valilikler değil İçişleri Bakanlığı ruhsat verecek. Halen Türkiye genelinde 186 alarm merkezi faaliyet yürütüyor. Yapılan değişiklikler ile özel güvenlik eğitimi ve kursuna devam etmediği halde özel güvenlikçi olarak çalışan kişilere iki bin liraya kadar idari para cezası getiriliyor. Özel güvenlik şirketleri ile izinsiz özel güvenlikçi istihdam eden işyerlerine uygulanan idari para cezalarının da iki katına çıkarılması öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber