Açık mikrofondaki sözlerimin arkasındayım

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 19 Kasım 2010 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'li Haluk Özdalga, CHP ile bayramlaşmada mikrofona yansıyan sözlerinin özel sohbet olmasına rağmen arkasında durduğunu belirterek, "İlk defa olmuyor, görüyoruz ki Sayın Kılıçdaroğlu'nun dilini kontrol etme konusunda sorunu var" dedi.

AK Parti ile CHP heyetleri arasındaki bayramlaşmada yaşanan mikrofon krizinin yankıları sürüyor.

CHP heyeti ayrıldıktan sonra AK Parti heyetinin kendi aralarındaki konuşmalar medyaya yansımıştı.

AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Kütahya Milletvekili Soner Aksoy ve Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Meral Kirişcioğlu'nun arasında şu konuşma geçmişti:

Özdalga: Ben bunları çok iyi tanırım. Kafaları böyle bunların. Bana dediler ki, aman bizi ne kadar eleştirirsen eleştir, ne söylersen söyle ama bu mesele medyaya yansımasın.

Aksoy: Demek o zaman oruçlardı.

Özdalga: Bunlar zaten oruç bile tutmazlar, şimdi türban sorununu biz çözeriz diye ortaya çıkıyorlar.

Aksoy: Evet yaa nereden nereye geldiler. Çık Meclis'te söyle nereden nereye geldiler diye.

Kirişçioğlu: Gazetede çıkmış zaten bu. Bu kadar halktan kopuk, milletten kopuk...

Aksoy: Değer yargılarıyla ilgili hiçbir gelişme yok. Sen bunu Meclis'e taşı. Meclis kürsüsünden denk geldiğinde dile getirsene.

Kirişçioğlu: Marifet yaptıklarını düşünüyorlar.

Aksoy: Hişşt. Mikrofonlar var. Bana açık gibi geliyor.

Özdalga: Ne yapalım canım, biz olanı konuşuyoruz.

AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, bugün düzenlediği basın toplantısında mikrofona yansıyan cümleleri değerlendirdi.

Özdalga şöyle konuştu:

"Orada söylediklerimi tamamen çarpıtarak, söylediklerimle hiç ilgisi ve benzerliği olmayan, sehven dahi o şekilde yorumlanamayacak ifadelerimi yazan gazetelerle ilgili olarak da ben her türlü haklarımı kullanacağım. Bu hiçbir gazetecilik ilkesine uymamaktadır. Benim burada hiçbir kimseden özür dileyecek bir fiilim yoktur. Özel sohbet olmasına rağmen, altını çiziyorum, özel sohbet olmasına rağmen söylediklerimin hepsinin arkasında duruyorum.

Gelelim CHP sözcülerine, başta Sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere yaptıkları açıklamalara. Benim görebildiğim kadarıyla Grup Başkanvekillerinden birisinin açıklaması var, Sayın İnce'nin. Ben hiçbir zaman, hiçbir koşulda Sayın İnce'nin seviyesine inmek niyetinde değilim. Hiçbir tartışmada da onu muhatap almak niyetinde değilim. Ama CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamayla ilgili olarak şunu söyleyebilirim, bu ilk defa olmuyor, görüyoruz ki Sayın Kılıçdaroğlu'nun dilini kontrol etme konusunda sorunu var. Ne olup bittiğini, gerçeği, önünü ve arkasını bilmediği konularla ilgili olarak kendisine uzatılan her mikrofona konuşuyor. Benim Sayın Kılıçdaroğlu'na önerim, bu dil sorununu, dilini kontrol edememe, diline sahip çıkamama sorununu çözmesidir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber