O polise, askerde silah bile verilmemiş

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Kasım 2010 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karakolda cinnet getirip bir arkadaşını şehit eden, ikisini yaralayan polis memuru Hasan Karabağ'a ilişkin çarpıcı detay. Katil polise, askerlik yaparken bozuk psikolojisi nedeniyle silah verilmemiş...

Bursa'da görev yaptığı karakolda terör estiren polis memuru Suat Karabağ'a, kısa dönem askerliğinde, ruh sağlığı nedeniyle silah verilmediği ortaya çıktı. İnegöl Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Bürosu'nda görevli Karabağ, cumartesi günü bayram izni tartışması nedeniyle cinnet getirmişti. Karabağ, meslektaşlarını rehin almış, çıkan çatışmada polis memuru Halil Kazan'ı (36) şehit etmişti. Yanındaki 100 mermiden 40'ını kullanan Karabağ, 2 polis memurunu da yaralamıştı.

BAKIRKÖY'DE TEDAVİ GÖRECEK

Tutuklanarak Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulan Karabağ, dengesiz hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle önce tek kişilik koğuşa alındı. Hareketlerini sürdürünce Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi görmesi için Metris Cezaevi'ne sevk edildi. Karabağ ile ilgili ilginç bir detay da ortaya çıktı. Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çarşı Polis Merkezi'nde görev yaparken temmuz ayında İnegöl'e tayin edilen Karabağ'ın, askerliğini yaparken de psikolojik sorunları olduğu öğrenildi. Aydın'da kısa dönem askerlik yapan Karabağ'a, o dönem psikolojik sorunları nedeniyle silah verilmemiş.

Fikret KOCAMAN/BURSA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber