Meclis'te Skandal Atama iddiası doğru çıkmadı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Kasım 2010 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı basın ve yayın organlarında "Meclis'te Skandal Atama" başlığıyla yayımlanan haberler üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur.

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sayın Hasan Macit tarafından verilen soru önergesine dayanılarak hazırlanan haber eksik bilgiler içerdiğinden gerçeği yansıtmamaktadır.

Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak görev yaparken 11.08.2009 tarihinde naklen Kurumumuz Başkan Müşaviri kadrosuna, 01.09.2009 tarihinde de TBMM Genel Sekreter Yardımcısı kadrosuna atanmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Görevde Yükselme Yönetmeliğinin 12 nci maddesinin (c) fıkrasında "Müdür ve daha üst düzey görevler için yöneticilikte 4 yıl (tercümanlık ve uzmanlıkta 9 yıl) çalışmış olmak kaydıyla kamu hizmetinde 12 yıl diğer görevler için 10 yıl çalışmış olmak" şartı yer almaktadır.

İddia edilenin aksine kamuda toplam 18 yıl 5 ay hizmeti olan ve haberinize konu olan Mehmet Ali Kumbuzoğlu'nun, 7 yıl 9 ay 25 gün Devlet Personel Uzmanlığı, 4 yıl 4 ay 4 gün Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunması nedeniyle, TBMM Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanması, Türkiye Büyük Millet Meclisi Görevde Yükselme Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak gerçekleştirilmiştir.

Sayın Milletvekilinin soru önergesine TBMM Başkanlığı tarafından yukarıdaki bilgileri içeren cevap verilmiştir.

Bilindiği üzere doğru bilgi ve belgelerle haber yapmak, kamuoyunu yanlış bilgilendirmemek gazetecilik mesleği açısından büyük önem taşımaktadır.

Değerli basının ve kamuoyunun bilgisine sunulur.


Söz konusu iddia gazeteport adlı bir internet sitesinde yer almış ve sorgulanmaksızın bir çok haber sitesince alıntılanmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber