Aytaç Durak'a 1 yıl hapis istemi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Kasım 2010 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nca hakkındaki soruşturmalar nedeniyle Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak hakkında, ruhsatsız ve izinsiz su şişeleyip belediye imkanlarını kullanarak seçim mitinglerinde dağıttırdığı için seçim kanununa muhalefetten açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Mülkiye müfettişlerinin hazırladığı rapor üzerine, Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Aytaç Durak hakkında, yerel seçimlerden önce ?Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanuna muhalefet' iddiasıyla iddianame hazırlandı. Adana 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Aytaç Durak hakkında 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Belediye meclis üyesi Mustafa Tuncel'in beyanı, yerel gazeteler, 8 CD ve İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği'nin raporunun delil olarak yer aldığı iddianamede şöyle denildi:

?Şüpheli Aytaç Durak, 2009 yılı mahalli idareler seçim döneminde Çatalan Su Arıtma Tesisleri'nde ruhsatsız ve izinsiz su şişeleyip, belediye personeli ve belediyenin araç, gereç ve imkanlarını kullanarak siyasi faaliyet çalışmaları kapsamında şehrin muhtelif yerlerinde yapılan seçim mitinglerinde ve toplantılarında dağıtmak suretiyle üzerine atılı suçu işlediği anlaşıldığından sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmasına kamu adına iddia ve talep olunur.?

Aytaç Durak, davanın ilk duruşmasına avukatı aracılığıyla mazeret bildirip katılmadı. Mahkeme hakimi, Aytaç Durak'ın ifadesinin alınması için duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber