Türk Telekom'dan görme özürlülere Braille alfabeli telefon faturası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2010 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, görme özürlü öğretmeni evinde ziyaret ederek, görme engelliler için özel hazırlanan Braille alfabeli telefon faturasını verdi.

Türk Telekom AŞ'nin, görme özürlü vatandaşlar için başlattığı 'Braille alfabeli telefon faturası'nı ilk olarak Aydınlıkevler'de oturan görme özürlü öğretmen Huri Kaşıkçı'ya teslim eden Bakan Yıldırım, Türkiye'de 8 buçuk milyon şu ya da bu şekilde engelli bulunduğunu belirterek, ''Öncelikle zihinlerdeki engelleri sonra da fiziksel engelleri ortadan kaldıracağız.'' diye konuştu.

Kaşıkçı'yı evinde ziyaret eden bakana eşi Semiha Yıldırım ile Türk Telekom Genel Müdürü Kamil Gökhan Bozkurt ve bazı bürokratlar da eşlik etti. Faturayı bakanın elinden alan Kaşıkçı, bakana teşekkür etti. Yıldırım da eşiyle birlikte Kaşıkçı'nın öğretmenler gününü kutladı.

Bu arada, Bakan Yıldırım, gazetecilerin ve orada bulunan görevlilerin aksine, eve girişte ayakkabılarını çıkarmayı tercih etti. Yıldırım, ayakkabısıyla girmek istemeyince kendisine uzatılan terlikleri kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber