2011'de emlak vergisine zam yapılmayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2010 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten 19 milyon ev sahibine iyi haber geldi. 2011'de emlak vergisine zam yapılmayacak. Bakan Şimşek, kararname taslağını başbakanlığa gönderdiklerini söyledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2011 yılında emlak vergisine tabi değerlerin artırılmayacağını, bina maliyet bedellerinde de artış yapılmayacağını bildirdi. Mevcut düzenlemeler uyarınca, emlak vergisine tabi metrekare birim değerlerinin de, 2011'de yeniden değerleme oranının yarısı olan yüzde 3.85 olarak artırılması bekleniyordu.

TASLAK BAŞBAKANLIK'TA

Maliye Bakanı Şimşek, emlak vergisine tabi metrekare birim değerlerinin 2011'de yükseltilmemesine dönük bir kararname taslağının hazırlanarak, başbakanlığa gönderildiğini söyledi. Bakan Şimşek, taslakta halen emlak vergisi mükellefiyeti bulunan taşınmazlara ilişkin olarak 2011 yılında ilave emlak vergisi yükü doğmaması amacıyla, Emlak Vergisi Kanunu'nun verdiği yetkiye istinaden emlak vergi değerlerinde yapılması gereken artış oranının sıfır olarak tutulduğunu ifade etti. Maliye Bakanı Şimşek, böylece bu yıl kullanılan metrekare birim değerlerin, 2011 yılında da aynen uygulanmasının öngörüldüğünü kaydetti. Taslağın önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'nda görüşülerek Resmi Gazetede yayımlanması bekleniyor.

Türkiye'de gayrimenkul sahibi 19 milyon kişi var

EMLAK vergisine tabi birim değerler ile bina maliyet bedelleri, Türkiye'de milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiriyor. Türkiye'de emlak vergisine tabi 19 milyon gayrimenkul olduğu belirtiliyor. Emlak vergileri, metrekare birim değerler ile bina maliyet bedelleri baz alınarak hesaplanıyor. İllerdeki takdir komisyonları bina inşaat değerlerini 4 yılda bir güncelliyor. Ancak kanun uyarınca motorlu taşıtlar vergisi, damga vergisi, harçlar, cezalar, veraset ve intikal vergisine tabi tutarlar, her yıl yeniden değerleme oranı kadar artırılıyor. Emlak vergisi metrekare birim değerleri ise yeniden değerleme oranının yarısı kadar artış görüyor. Bakanlar Kurulu'nun yeniden değerleme oranlarını artırmama yetkisi bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber